PeKa - FC Peltirumpu 7-3 (2-0)                        20.8 ke klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Olosuhteet olivat Karhulan keskuskentän nurmella liukkaat, kun reilu tuntia ennen ottelun alkua kaatosade pehmitti ja liukasti keskuskentän nurmen. Liukkaudesta innostuneina molemmat osapuolet luottivat kohtalaisen aggressiiviseen prässipelaamiseen. Pelin painopiste vaihteli puolelta toiselle ja peli oli tasaista vääntämistä. Kotijoukkue oli tänään erityisen vahva erikoistilanteissa. Ottelun avausmaali syntyi kulmapotkusta. Arttu Seppälän tarkka keskitys napsahti suoraan Tomas Turuselle etutolpalle ja Tomas nikkasi pallon verkkoon. Reilu viisi minuuttia ennen taukoa ensimmäisen maalin syöttänyt Arttu Seppälä pelattiin puolittain läpi rangaistusalueen vasemmasta laidasta ja Seppälä viimeisteli tyylikkäästi takanurkkaan. Peltirummulla oli loistava paikka kaventaa hetki ennen puoliaikaa. Vasemmalta laidalta tullut keskitys läpäisi PeKan puolustuksen ja ajautui Toni Marttilalle takatolpalle. Haltuunoton jälkeen Marttila pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta PeKan maalissa pelannut Sauli Kilpeläinen venytti upeasti laukauksen tielle ja piti PeKan karkumatkan kahdessa maalissa.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso oli varsinainen valmentajan unelma. Tiivistä joukkuepuolustusta ja kontrolloitua pallonhallintaa. No ei aivan. Molempien joukkueiden puolustuksissa vallitsi avoimien ovien päivä ja ajottain tuntui siltä, että kaikki hyökkäykset päättyvät maaliin. Pelikellon näyttäessä 52min Peltirumpu hivuttautui maalin päähän. Kavennuksesta vastasi Gerbaw Byman, joka viimeisteli upeasti yhdellä kosketuksella laidasta tulleen keskityksen Sauli Kilpeläisen selän taakse. PeKa oli yht'äkkiä vain maalin johtoasemassa ja Peltirumpu painoi päälle. Vieraiden epäonneksi heidän yhden maalin takaa-ajoasema kesti vain viitisen minuuttia. Arttu Seppälä lähetti sivuvaparin vieraiden boksiin, josta parin kimmokkeen jälkeen Aleksi Tarvonen pääsi laukomaan pallon takatolpan kautta maaliin. PeKan seuraava osuma syntyi rangaistuspotkusta. Ottelun tehokkain pelaaja Arttu Seppälä epäonnistui ensimmäisellä yrittämällä, mutta pilkku uusittiin ilmeisesti Rummun maalivahdin liikuttua liian aikaisin. Yhden harjoituskerran jälkeen Seppälä laittoi lampaan karsinaan. Artulla tänään kendotehot 2+2. Viimeisen vartin aikana syntyi vielä käsittämättömät viisi maalia, joista hienoin oli PeKan b-juniorin Markus Jääskeläisen loistava laukaus pienestä kulmasta aivan etuylänurkkaan.

 

 

SavU - PeKa 3-2 (2-0)                                       16.8 la klo 12:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Aikainen alkamisajankohta ei hidastanut Kolmosen kärkikamppailua. Värikkääksi ja tapahtumarikkaaksi otteluksi muodostunut sapelienkalistelu alkoi kohtalaisen tasaisena. Ensimmäiset minuutit tunnusteltiin ja peli oli molemmilta enemmän tai vähemmän hakemista. Pelin edetessä SavU aiheutti karhulalaisille päänvaivaa pystypalloilla puolustuslinjan taakse. Vieraiden parhaat tilanteet rakentuivat oikean laidan kautta. Päivän ensimmäinen maali syntyi noin vartin pelin jälkeen. PeKa menetti keskikentällä luvattoman helposti pallon ja SavU iski vastaan. Takatolpalle pelatun matalan keskityksen pääsi lopulta siirtämään maaliin Jarmo Orava. Hetkellisen shokin jälkeen Karhut pääsivät mukaan peliin ja kamppailua sarjapisteistä jatkettiin edelleen tasaisissa merkeissä. Synkkiä pilviä kasaantui vierasleirin ylle, kun kymmenisen minuuttia ennen taukoa PeKa menetti pallon omasta sivurajaheitostaan keskialueella. Muutaman laadukkaan syötön jälkeen Mikko Mutka pääsi lataamaan kuudentoista-alueen ulkopuolelta tyylikkäästi isännät kahden maalin johtoon. Samoissa lukemissa siirryttiin punomaan juonia toiselle puoliskolle.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle puoliajalle vierailija PeKa tuli selvästi terävämmällä jalalla. Pikkuhiljaa pallonhallinta alkoi siirtyä vieraille ja SavU joutui vastaanottamaan hyökkäyksiä puolustusasetelmissa. PeKan hallinta konkretisoitui vasta '73 minuutilla. Aaro Säämänen pääsi lataamaan kulmapotkun jälkitilanteesta kavennuksen ja PeKan maalin päähän. Niskaan hengittäminen kesti seitsemisen minuuttia, kunnes vieraat tulivat jo tasoihin. Mikko Ryhänen syötti tarkalla määrämittaisella Aaro Alilan puolustuslinjasta irti ja Alila viimeisteli varmasti. PeKalla oli kaksi loistavaa tilaisuutta mennä jopa johtoon viimeisen vartin ollessa käynnissä. Ensin Atte Kallström kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomari levitti kätensä. PeKa sai kyseisestä tilanteesta kuitenkin kulmapotkun, joka pelattiin Arijan Dimoskin päähän. Arijan puski pallon isäntien maaliin, mutta erotuomari oli nähnyt boksin sisällä PeKa-pelurin rikkeen ja Dimoskin osuma jäi hyväksymättä. Tasapeliin ei kuitenkaan päädytty. SavU sai varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä sivuvaparin, joka toimitettiin etutolpalle. Miikka Seppälä ohjasi pallon seitinohuella kosketuksella takanurkkaan ja tarjosi vieraille harvinaisen kylmän suihkun. Vaikka PeKa oli jo kerran kivunnut rinnalle, niin tästä ei enää toivuttu, vaan pisteet jäivät kirvelevästi Savilahteen. 

PeKan seuraava ottelu on keskiviikkona 20.8, kun FC Peltirumpu tulee vierailulle Karhulaan. Keskuskentällä pelattava ottelu alkaa klo 19:00.

 

PeKa - KoPa 2-0 (0-0)                                       2.8 la klo 15:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Vain kahdella vaihtomiehellä Karhulaan bussilla saapunut KoPa parkkeerasi linja-autonsa maalinsa eteen ja PeKa oli ihmeissään. Kotijoukkue ei löytänyt lääkkeitä vieraiden puolustusmuurin puhkaisemiseen, vaan siirteli palloa seesteisesti keskialueella poikittain. PeKalla oli ensimmäisellä jaksolla kolme hyvää maalipaikkaa. Noin vartin kohdalla Niko Ikävalko pääsi puskemaan takatolpalta kohtalaisen vapaasta paikasta, mutta peliväline viuhui selvästi maalin ohi. Tämän lisäksi Arttu Seppälä sekä Arijan Dimoski pääsivät kummatkin yrittämään puolittaisista läpiajoista maalia, mutta Arijanin yritys pysähtyi tolppaan ja Artun koitos maaliviivalle. Vieraiden paras paikka tuli ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Sauli Kilpeläinen pudotti keskityspallon ja vieraiden Ville Kiesi pääsi yrittämään maalintekoa, mutta harmikseen ei päässyt sivuverkkoa lähemmäs.

Toinen puoliaika

 

Toisella jaksolla PeKa ei esittänyt ihmeitä, mutta paransi kuitenkin riittävästi varmistaakseen täyden pistepotin jäämisen Karhulaan. Avausmaali syntyi kun toista nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia. Harvinaisen vapauttaman osuman teki Aleksi Tarvonen. Vaikka PeKan johto oli tässä vaiheessa vain yhden maalin mittainen, niin voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Hieman väsähtänyt vierasjoukkue ei kiriä saanut aikaiseksi, vaan keskittyi puolustamiseen kuten vielä tasatilanteessakin. Reilu viisi minuuttia ennen loppuvihellystä kotijoukkueen Tomas Turunen kaunisteli vielä numeroita todellisella Urheiluruutu-osumalla. Napakka vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti KoPan maaliin. Loppunumerot ansaitusti kotijoukkueen hyväksi 2-0.

 

 

PeKa - Sudet 2-1 (1-0)                                      22.7 ti klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Pelipaikkana poikkeuksellisesti Kotkan jalkapallopyhättö Arto Tolsa Areena ja vastakkain Kolmosen kärkipään joukkueet Karhut ja Sudet. Ilta-aurinko ja helteinen sää hellivät katsojia. Vaikka maalimäärä oli kohtalaisen maltillinen, niin tempoa ja tapahtumia riitti. Jokaisen hetken kirjoittaisi mielellään tähän, mutta internetistä loppuu tila. 

Sudet aloitti ottelun vahvasti ja otti pallonhallinnan itselleen. PeKa valui ajoittain liian alas omalle kenttäpuoliskolle, mikä hankaloitti pelirytmin löytymistä. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue alkoi saada juonenpäästä kiinni ja pystyi siirtämään painopistettä vieraiden kenttäpuoliskolle. Illan avausosuma syntyi noin kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen. KTP-apu Aleksi Tarvonen pääsi laukomaan sivuvaparin jatkotilanteesta boxin sisältä, mutta hänen ensimmäinen laukaus torjuttiin. Paluupallo kimposi suoraan Aleksin jalkaan ja hän laittoi yhden harjoituskerran jälkeen pallon pussiin. Kolme minuuttia tästä ja Karhujen johto oli tuplaantua. Arttu Seppälä pääsi yrittämään vapaapotkusta reilusta kahdestakymmenestä metristä. Napakka laukaus osui sisätolppaan ja rebound ei jäänyt kerrottavaa. PeKan lähentelyt eivät olleet vielä ohi. Kymmenen minuuttia ennen puoliaikaa pääsi pitkästä aikaa tositoimissa ollut Niko Ikävalko testaamaan Susien maalivahdin Niko Huuskon valmiusastetta. Huusko olikin valppaana ja pysäytti Ikävalkon vedon. "Nitti" on pelannut viimeksi maaliskuussa ennen ikävää polvivammaansa. Jokainen peliminuutti on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Karhulalaiset osuivat vielä kahdesti ylärimaan ensimmäisen puoliajan aikana. KTP:n kaksikko Olli Kaakinen sekä Aleksi Tarvonen osuivat molemmat poikkipuuhun saman hyökkäyksen aikana. KTP on ilmeisesti pitänyt harjoituksissaan maalit pyörien päällä.

Toinen puoliaika

 

Kuten odottaa saattoi, Sudet nosti hieman ryhmitystään toiselle puoliskolle ottaen ajan ja tilan pois PeKan yrittäessä rakennella peliä. Vaikka vieraat painoivat, isännät saivat toiselle jaksolle mahtavan alun. Toinen jakso oli vanhentunut viitisen minuuttia, kun Tomas Turunen syötti Arttu Seppälälle kouvolalaisten linjan taakse. Tilanne näytti kuivuvan kasaan, mutta Susien topparin ja maalivahdin välinen kommunikaatiokatkos avasi Artulle paikan kuin varkain. Seppälä ei armoa antanut, vaan toimitti pelivälineen verkkoon. Kahden maalin johdon iloista tunnetta ei kestänyt kuin viitisen minuuttia. Kavennuksesta vastasi tuttu mies, eli Niko Nakari. Hän pääsi omaan tyypilliseen tapaansa tuikkaamaan nahkakuulan PeKan maalinedustalta ohi Sauli Kilpeläisen. Tässä vaiheessa alkoi kotikatsomo järsimään kynsiään. Puolisen tuntia ottelua jäljellä, maalin johto PeKalla ja momentum Susilla. Kaksi viimeistä kolmannesta jälkimmäisestä puoliajasta oli Karhuille enemmän tai vähemmän selviytymistaistelua. Susien parhaan tasoituspaikan tarjosi tällä kertaa Sauli Kilpeläinen. Sauli sai pallon omalta pelaajalta ja ei täten saanut ottaa vallan välinettä käsiinsä. Susipelaaja prässäsi ja Kilpeläinen epäonnistui jallituksessaan. Katsomossa kädet kävivät nitropurkeilla. Tasoitus näytti jo väistämättömältä, mutta nuori KTP-vahti onnistui konttaamaan pallon väljemmille vesille.

Ottelun toisella jaksolla keltaiset kortit viuhuivat ja tunteet kuumenivat. Kärkikamppailun arvoisesti molemmat joukkueet olivat vahvasti latautuneita ja tuumia ei annettu periksi. Tällä kaudella vakuuttavasti esiintynyt sarjakärki Sudet koki ensimmäisen tappionsa Kaakon Kolmosessa. Karhulalaiset saavat olla tyytyväisiä esitykseensä, vaikka toisella puoliajalla hätä tulikin. Kolme pistettä. 

 

 

PEPO - PeKa 3-1 (2-0)                                      17.7 to klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Hyväkuntoinen Kimpisen nurmi toimi alustana Kaakon Kolmosen syyskauden avausottelussa PEPO - PeKa. Korkeatempoinen ottelu tarjosi hyvää Kolmosen futista kaksisataapäiselle yleisölle. PEPO oli ensimmäisellä jaksolla hyvä. Vaikka PeKa ei yltänyt avausnelivitosella parhaimpaansa, niin suurin syy kahden maalin kotijohtoon puoliajalla oli PEPOn mainio kolmevarttinen. PeKa tuntui monesti olevan askeleen jäljessä antaen kotijoukkueelle juuri tarpeeksi tilaa pelin pyörittämiseen. PeKalla oli omat hetkensä ja vaarallisimpien tilanteiden arkkitehtinä toimi Toni Raanti, jonka keskitykset vasemmalta laidalta olivat järjestäen laadukkaita. Ensimmäinen maali syntyi hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. PeKa puolusti omalla alueellaan hieman liian lepsusti ja Sergey Afanasyev pääsi murtautumaan vieraiden rangaistusalueelle. Riku Pikkarainen epäonnekseen kaatoi Afanasyevin ja pallo vietiin pisteelle. Vaatimattomalla sukunimellä varustettu Mikko Kuningas toimitti postin perille ja iski isännät johtoon. Tästä kymmenen minuuttia ja kylmää vettä satoi jälleen karhulalaisten niskaan. Toppari Niko Pyyhtiä oli noussut omalta tontiltaan hyökkäyksen kärkeen ja pääsi läpi Aaro Säämäsen epäonnistuttua katkossaan. Keskuspuolustaja ei läpiajossaan panikoinut, vaan nosti pelivälineen niin jäätävästi yli Sauli Kilpeläisen, että yleisössä puettiin takkia päälle. Tauolle siirryttiin PEPOn ansaitussa 2-0 -johdossa.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle puoliajalle asteli triplavaihdon suorittanut PeKa. Ilme oli kokonaan toinen. Kenttätapahtumat olivat vahvasti vieraiden hallinnassa, mutta pelkkä pallonhallinta ei muuta numeroita tulostaululla. Peli-Karhujen ongelmaksi muodostui hyökkäyskolmanneksen pelaaminen. Vallan välinettä ei pystytty pelaamaan tarpeeksi usein PEPOn puolustuksen selustaan. Harvat pystypallon olivat järjestäen liian pitkiä ja lappeenrantalaisten maalivahti Jirko Sorsa pääsi katkomaan varsin helposti pekalaisten lähentelyt. Vieraiden toiveita nostatti KTP-apu Janne Veijan tekemä kavennusosuma. Hän vastaanotti lyhyenä pelatun kulmapotkun ja leikkasi sisään päästen laukomaan pallon noin kuudestatoista metristä ohi Jirko Sorsan. PeKa pysyi kavennuksen jälkeen vallan kahvassa kiinni, mutta tuhannen taalan paikat loistivat poissaolollaan. Loppunumerot 3-1 sinetöi Peetu Juntunen lisäajan kolmannella minuutilla vastahyökkäyksestä. Peli-Karhujen pettymyksen täyteisen illan "kruunasi" Aaro Säämäsen saama hieman kyseenalainen punainen kortti. Vaikka miehen suusta kirosanoja pääsikin, niin tuomari olisi voinut osoittaa myötätuntoa Aaroa kohtaan ja päästää turhautunut mies keltaisella. Kenttätapahtumiin tämä joulukortin heilautus ei kuitenkaan vaikuttanut ja se on nyt historiaa.

PeKa yrittää kiillottaa kilpeään jo tiistaina 22.7, kun Karhulan keskuskentällä saapuu vieraaksi sarjan kärkijoukkue Kouvolan Sudet. 

 

 

PeKa - Edustus STPS  1-0 (1-0)                      28.6 la klo 15:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Ärsytetty PeKa lähti kiillottamaan kilpeään mollivoittoisesti sujuneen HaPK-pelin jälkeen. Ensimmäisistä minuuteista lähtien oli selvää, että kotijoukkue on liikkellä huomattavasti terävämmillä jaloilla kuin keskiviikkona Haminassa. Kärjessä pelannut Tomas Turunen linkitti keskikentän ja hyökkäyksen välistä pelaamista loistavilla pudotuksillaan alapuolellaan pelanneille keskikenttämiehille. Ottelun ainoa osuma näki päivänvalon kymmenen minuutin kohdalla. KTP-apu Janne Veija pääsi murtautumaan laidalta vieraiden puolustuslinjan selustaan ja hän keskitti pallon puolustuksen yli Aaro Alilalle, joka petasi itselleen loistavan paikan hyvällä ensimmäisellä kosketuksellaan. Viimeistelyn hän suoritti lähietäisyydeltä etunurkkaan. Maalin jälkeen PeKa pystyi jatkamaan pelaamistaan samalla tavalla kuin ennen maalia. Normaalia johtomaalin jälkeistä passivoitumista ei siis nähty. STPS pyrki pelaamaan pitkiä palloja PeKa-puolustuksen selustaan. Valtaosan tilanteista kotijoukkueen puolustus hoiti ilman suurempaa paniikkia. Vaarallisimman paikkansa savonlinnalaiset saivat kulmapotkusta. Kierteinen pallo muutti suuntaa Sauli Kilpeläisen hanskoista osuen PeKa-maalin poikkipuuhun. Juuso Kautonen pääsi vielä laukomaan paluupallosta, mutta veto kilpistyi karhulalaisiin jalkoihin. Kyseisen kulman jälkeisestä vastahyökkäyksestä PeKa oli päästä tuplaamaan johtonsa. Arijan Dimoski pelasi pallon puolustuslinjan taakse ja Aaro Alila oli matkalla läpiajoon. Alila kuitenkin revittiin tylysti kumoon ja hyökkäys päättyi vapaapotkuun sekä vierasjoukkueen Riku Laamasen varoitukseen. Ensimmäinen puoliaika sujui siis kotijoukkueen komennossa ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 1-0.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle puoliajalla PeKa muutti hieman ryhmitystään ja STPS puolestaan muutti hyökkäyspelaamistaan astetta aktiivisemmaksi. PeKa oli selvästi enemmän ottavana osapuolena heti toisen jakson ensiminuuteista lähtien. Vierailla oli siis paremmat eväät pukukopissaan. Vaikka hallinta oli hienokseltaan vieraiden, niin kotijoukkueelle siunaantuivat toisen jakson parhaat maalipaikat. Juho Nykänen ja Samu Tura pääsivät vuorollaan hyviltä paikoilta testaamaan Tero Mäkäläisen nykyvirettä vain todetakseen, että mies on kunnossa. Myös Mikko Ryhänen pääsi kertaalleen laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Mäkäläinen torjui yläkädellään Ryhäsen loistavan laukauksen kulmaksi. Vaikka STPS sai painetta karhulalaisten puolustukseen aivan eri tavalla kuin ensimmäisellä nelivitosella, niin aivan tuhannen taalan paikoilla he eivät päässeet. Vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista, mutta kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Sauli Kilpeläinen esti varmoilla otteillaan vieraiden lähentelyt. 

Molemmat joukkueet aloittavat sarjatauon ja lataavat akkujaan sekä parantelevat haavojaan. Peli-Karhujen seuraava ottelu on torstaina 17.7, kun se matkustaa Lappeenrantaan PEPOn vieraaksi. 

 

 

 

 

 

HaPK - PeKa 1-1 (0-1)                    25.6 ke klo 18:30

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa lähti kauden ensimmäiseen derbyyn selkeänä ennakkosuosikkina. Karhulan kauhulla oli kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta kasassa 15 pistettä Haminan neljää pistettä vastaan. Vieraat ottivat pelin hallintaan vallien ympäröimällä Haminan urheilukentällä heti alkuminuuteilla. Peli-Karhujen ensimmäinen loistopaikka aukesi Aaro Alilalle, joka pääsi laukomaan seitsemästä metristä yhden haminalaisen puolustajan seisoessa maaliviivalla paikkaamassa etutolpalla päivystänyttä HaPK-vahti Juho Repoa. Alilan laukaus kuitenkin kilpistyi pakin jalkaan ja kiikarit pysyivät tulostaululla. Hetki tästä ja Arijan Dimoski iski illan ensimmäisen. Arijan pääsi puolittain läpi ja laukoi vakuuttavasti pallon rysään. Tämän jälkeen Toni Raannilla oli vielä huippupaikka, mutta hänen kurotuksensa nousi lähietäisyydeltä maalin yli. Avausjakso kului PeKan näennäisessä hallinnassa. Ensimmäisen vartin aikana oli pelaamisessa tempoa ja hyviä syöttöyhdistelmiä, mutta viimeinen puolituntia oli löysätempoista pallonsiirtelyä. HaPK turvautui harppuunahyökkäyksiin ja maalivahti Juho Repo esitteli valtavan pitkiä avauksiaan. Taukoa siirryttiin viettämään lukemissa 0-1, vaikka karhulalaiset olisivat paremmalla viimeistelyllä ja terävämmällä pelaamisella voinut olla suuremmassakin johdossa.

 

Toinen puoliaika

 

Toisella puoliajalla karhulalaisten kauhuskenaariot muuttuivat todeksi. HaPK nosti ryhmitystään ja lisäsi painetta PeKan kenttäpäädyssä. Laituri Ville Lötjönen sekä alati vaarallinen hyökkääjä Mamet Mula olivat terävimmät piikit PeKa-puolustuksen lihassa. Tunnin kohdalla alkoi tapahtua. PeKan hyökkääjä Arijan Dimoski rynnisti boksin sisään ja joutui rikotuksi. Tai näin kaikki pekalaiset luulivat, mutta ottelun erotuomari levitti kätensä ja antoi pelin jatkua. Viitisen minuuttia myöhemmin HaPK-peluri pääsi puolittain läpi PeKa-puolustuksen sekoillessa. Hänet kuitenkin juostiin kiinni Roope Rauhalan ja Aaro Säämäsen toimesta, jotka liukuivat tilanteeseen riistäen pallon haminalaisen jalasta. Tai näin pekalaiset luulivat, mutta ottelun erotuomari puhkui pilliinsä ja osoitti palloa pisteelle. Tällä kertaa käsiään levittelivät Roope Rauhala sekä Aaro Säämänen, jotka olivat varmoja syyttömyydestään. Tuomarin sana oli tälläkin kertaa laki ja rankkarispesialisti Atte Henriksson ryhtyi käärimään hihojaan. Keskelle maalia suuntautunut laukaus venytti maaliverkkoa ja peliä jatkettiin keskiympyrästä.  Viimeisen puolituntisen aikana vaarallisempi joukkue oli HaPK, aiheuttaen vaaratilanteita PeKan kenttäpäädyssä. Sen sijaan karhulalaisten hyökkäyspelaaminen oli todella hampaatonta. Lisää maaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin lukemin 1-1. HaPKin tahtotila oli parempi ja se ansaitsi pisteensä. PeKan esitys oli pääosin surkea. Jokainen pelaaja vaihtanee pitkiä katseita peilistä katsovan herran kanssa.

 

 

Lappee JK - PeKa 1-5 (0-2)           13.6 pe klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Alkulämmittelyjen aikana kentän kastellut rankkasade oli muodostanut jopa pari lätäkköä illan areenalle, hyväkuntoiselle Sammonlahden nurmelle. Sateen edesauttamana ottelun alkuminuuteilla nähtiin lukuisia liukastumisia, vaihtaen pelaajien peliasentoja pystystä poikittaiseen. Ensimmäisen kymmenen minuutin kohdalla PeKa pääsi käyttämään laitojaan huomattavasti paremmin kuin edellisessä MiKi -ottelussa. Muutenkin vieraat olivat niskan päällä syöttötyöskentely oli varmenpaa kuin kotijoukkueella. PeKa sai ensimmäisen maalinsa LJK:n harhasyötöstä. Isännät pyrkivät kunnioitettavasti rakentamaan peliä omalla puolustusalueellaan syötellen palloa maata pitkin. Yksi epätarkka syöttö oli kuitenkin liikaa, kun KTP-apu Arijan Dimoski riisti pallon ja siirsi vieraat johtoon. Dimoskin seuraava osuma syntyi viisi minuuttia ensimmäisen jälkeen, mutta PeKa joutui maksamaan siitä kovan hinnan. Tomas Turunen voitti puolessa kentässä vieraiden puolustuksesta lähetetyn pallon, liipaten Arijanin maaliin johtaneeseen läpiajoon. Kamppaillessaan pääpallosta Tomas sai kyynärpäästä ja hänen leuka aukesi ja verta tippui kuin vuotavasta vesihanasta. Tämän lisäksi kaksi poskihammasta irtosi. Tai tarkemmin ottaen löystyivät, mutta eivät tippuneet. Ei siis laitettavaa tyynyn alle. Myös kotijoukkueen pelaaja koki kovia. Silmäkulma auki ja paikattavaksi. Molemmat haavoittuneet joutuivat tulemaan vaihtoon. Muutama minuutti ennen taukovihellystä LJK antoi muistutuksen vaarallisuudesta. Vielä ennen taukovihellystä kotijoukkue antoi muistutuksen vaarallisuudestaan karhulalaisille. Kova laukaus kolahti Sauli Kilpeläisen vartioiman maalin poikkipuuhun ja rima jäi tärisemään joukkueiden kävellessä pukusuojiin viettämään taukoa. 

Toinen puoliaika

 

Toisella puoliajalla maaleja tehtiin enemmän kuin ensimmäisellä ja verta tuli vain Toni Raannin silmäkulmasta. Jälkimmäinen jakso oli ehtinyt vanheta viitisen minuuttia, kun PeKan lepsuilu kostautui. Isäntien Ville Sopanen pääsi laukomaan matalasta keskityksestä LJK:n maalin päähän. Pari minuuttia tämän jälkeen PeKa oli pois tolaltaan lappeenrantalaisten saaden hieman momentumia. Ennen tunnin täyttymistä karhulalaiset pääsivät kuitenkin jälleen kahden maalin johtoon. Aaro Alila pelasi lyhyen kulman Samu Turalle, jonka keskityksen Dimoski puski tolpan kautta maaliin täydentäen hattutemppunsa. Tämän maalin jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. PeKa osui vielä kahdesti tolppien väliin ja riman alle. Ensin Roope Rauhalan vapaapotku muutti hieman suuntaa puolustajasta ja jätti Lappee JK:n maalivahdin Henri Mäkelän voimattomaksi. Illan viimeisen iski Samu Tura vanhan liiton kärkkärillä. Lopputulos 1-5.

PeKan seuraava ottelu on juhannuksen jälkeen keskiviikkona 25.6. Silloin matkataan kauden ensimmäiseen derbyyn Haminan Pallo-Kissojen vieraaksi!

 

PeKa - MiKi 0-1 (0-1)                      10.6 ti klo 19:30

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Jo muutaman minuutin pelaamisen jälkeen karhulalaisten puolustajille oli selvää, että tänään painitaan. Fyysinen MiKi ei antanut lainkaan tilaa PeKalle rakennella peliä rauhassa, vaan vieraat iskivät kiinni kuin kihlakunnansyyttäjät. Tuomiona oli lukuisia harhasyöttöjä sekä pallonmenetyksiä pekalaisille. Mikkeliläiset nostivat lähes jokaisessa vapaapotkussa miehet ylös ja pelasivat muutenkin pitkillä avauksilla. MiKi-kärki Miikka Oinonen oli ilmatilassa pysäyttämätön ja liippaili pelivälinettä joukkuetovereilleen isäntien puolustuksen selustaan. PeKa oli vaikeuksissa vastustajan "in your face" -pelitavan kanssa. Ottelun ainokainen syntyi kahdenkymmenen minuutin jälkeen rangaistuspotkusta. Pilkku tuomittiin kulmapotkutilanteesta. Tomas Turunen joutui kaatamaan MiKi-pelaajan takatolpalla ja pallo pisteelle. Miikka Oinonen siirsi lampaan karsinaan. MiKi oli avausjaksolla vahvempi. PeKa pelasi usein palloa mikkeliläisten toivomille sektoreille. Ansat olivat viritettyinä ja MiKi sai riistoja aikaiseksi. Keskikentän Riku Pikkarainen ja Atte Kallström olivat tekemättömässä paikassa saadessaan järjestäen pallon jalkoihinsa kasvot kohti omaa maalia. Ensimmäinen nelivitonen edettiin siis vieraiden käsikirjoituksen mukaan.

Toinen puoliaika

 

Toisella jaksolla PeKa sai hieman juonesta kiinni. Hyökkäyksiä saatiin rakenneltua huomattavasti paremmin kuin ensimmäisellä puolikkaalla. MiKi kuitenkin puolusti vahvasti. Vaikka pelin painopistettä saatiin siirrettyä vieraiden kenttäpäätyyn jäivät tuhannen taalan maalipaikat näkemättä. Kolmessa aiemmassa kotiottelussa tällä kaudella PeKan tehtyjen maalien keskiarvo oli ennen tätä iltaa 3,67. Mikkelin Kissoille on siis annettava krediittiä Peli-Karhujen nollaamisesta. 

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina. MiKi kohtaa vieraissa KoPan ja PeKa matkustaa Lappeenrantaan Lappee JK:n vieraaksi. 

 

 

PeKa - Edustus IPS 3-1 (2-0)        6.6. pe klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Ensimmäistä kertaa Karhulan keskuskentän priimakuntoisella luonnonnurmella tällä kaudella pelannut PeKa saapui kentälle terävällä jalalla. Kotijoukkueen kohtalaisen aggressiivinen prässipelaaminen teki imatralaisten pelirakentelusta hankalaa. Ensimmäinen huippupaikka tuli kuitenkin vierailijoille 25' minuutin kohdalla. Sauli Kilpeläinen torjui puolittain läpi päässeen IPS-pelaajan viimeistely-yrityksen ja PeKa-kippari Riku Pikkarainen siivosi paluupallon kulmapotkuksi. Seuraavan viiden minuutin aikana karhulalaisten Arttu Seppälä pääsi kaksi kertaa yrittämään avausmaalia boksin sisältä, mutta vieraiden maalivahti Sauli Hanski tuli molemmilla kerroilla hienosti vastaan estäen Seppälän lähentelyt. Vielä ennen Peli-Karhujen johto-osumaa IPS osui kerran ylärimaan. Boksin kulmasta lähtenyt laukaus leijaili lähes takayläkulmaan, mutta kimposi poikkipuusta takaisin peliin. Illan avausmaali nähtiin viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Vasempana pakkina pelannut Miika Molander laukoi noin kahdestakymmenestä metristä nahkakuulan maaliin. Tällä kertaa siis vastustajan päätyyn. Laitapakkien maalitehtailu jatkui neljä minuuttia myöhemmin, kun oikeana puolustajana luutinut Roope Rauhala osui Samu Turan hankkimasta vapaapotkusta noin 18 metriä maalista. Ensimmäinen puoliaika oli kohtalaisen hyvätempoista futista ja myös tunnetta oli mukana. Kaikki ottelun neljä keltaista korttia annettiin avausnelivitosella. 

Toinen puoliaika

 

Vierailija IPS nosti hieman ryhmitystään toiselle jaksolle. Kotijoukkue joutui turvautumaan hieman suoraviivaisempaan pelaamiseen, mutta tilanteita syntyi. Erityisesti Tomas Turunen oli aktiivinen kärjessä ja aiheutti hämmennystä IPS-puolustuksessa. Tunnin pelin kohdalla Arttu Seppälä sai pallon Turusen riistettyä sen kotijoukkueelle. Poikittaiskuljetuksen jälkeinen vasemman jalan laukaus painui vieraiden maalivahdin selän taakse puolustajan jalan kautta. Tämän jälkeen joku saattoi luulla kamppailun olevan ohi, mutta imatralaiset olivat toista mieltä. Vajaa kymmenen minuuttia PeKan kolmannesta maalista IPS kavensi. Rajaheiton jälkeen kotijoukkueen puolustus avattiin luvattoman helposti ja vaihdosta sisään tullut Jukka Mönkäre kavensi kolmeen yhteen. Tämän jälkeen alkoi isäntien heikoin vaihe. Kenttäryhmitys valui aivan liian alas ja vieraat hallitsivat kenttätapahtumia. PeKa joutui kymmenisen minuuttia ottamaan vastaan IPS:n hyökkäyksiä, mutta selvisi heikosta vaiheesta ilman takaiskuja. Viimeisellä kympillä karhulalaiset saivat ottelutapahtumista kontrollia ja lukemia oltaisi voitu jopa kaunistella, mutta tällä kertaa päädyttiin numeroihin 3-1.

Peli-Karhujen seuraava kotiottelu on jo tiistaina 10.6. Silloin vastassa on kovakuntoinen Mikkelin Kissat. Ottelu alkaa kello 19:30 ja pelataan Karhulan keskuskentällä.

Seuraava ottelu:

30.8 la klo 15:00

IPS - PeKa

Karhumäki, Imatra

 

 

Seuraava kotiottelu:

5.9 pe klo 19:00

PeKa - Lappee JK

Karhulan keskuskenttä, Kotka

 

Kolmosen sarjataulukko:

http://palloverkko.palloliitto.fi/live/stats/CompetitionDetails.aspx?compID=413