Edustus STPS - PeKa 4-3 (2-0)                         27.9 la klo 14:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Sarja päättyi PeKan osalta pitkällä vieraspelimatkalla Savonlinnassa. Kato oli käynyt matkan varrella ja vaihtopenkillä istui enemmän toimihenkilöitä (3 kpl) kuin kenttäpelaajia (2 kpl). Peli alkoi aaltoilevana ja molemmissa päissä kenttää päästiin lähentelemään maalivahteja. Peli-Karhujen ensimmäisen puoliajan hyökkäykset tyrehtyivät järjestäen kuudentoistarajan tuntumille. Viimeiset ratkaisut hyökkäyskolmanneksella jättivät toivomisen varaa. Savonlinnalaiset sen sijaan käyttivät paikkansa hyväkseen. He kuitenkin tarvitsivat karhulalaisten puolustuksen apua. Ensimmäinen maali syntyi parinkymmenen minuutin jälkeen. Vasemmalta laidalta lähtenyt keskitys tippui Peli-Karhujen pikkuboksin rajalle, missä Riku Pikkarainen yritti siivota vallan välinettä turvallisemmille vesille. Epäonnekseen Riku osui palloon epäpuhtaasti ja se lipui omaan maaliin. Kymmenen minuuttia tästä ja vieraiden puolustusalueella vastaavanlainen tilanne. Tällä kertaa Miika Molander pääsi katkomaan keskitystä, mutta päätti ensimmäisellä kosketuksella lähtevän purkupallon sijasta ottaa pallon haltuunsa. Kotijoukkueen Timo Pitko haistoi veren ja pääsi riistämään pallon. Molander ei enää pystynyt estämään Pitkon maalintekoa, sillä ottaessaan palloa haltuunsa Miikan housut valahtivat kinttuihin ja hän ei voinut kuin katsoa aitiopaikalta isäntien toista täysosumaa. Peli-Karhujen paras kavennusmahdollisuus ensimmäisellä puoliajalla aukesi Arijan Dimoskille. Dimoski ehti kiertää jo STPS:n maalivahdin Ville Vaahtoluodon, muttei pystynyt ohittamaan maaliviivalle laskeutunutta puolustajaa ja isännät pääsivät tauolle kahden maalin karkumatkalla.

 

Toinen puoliaika

 

Toisen puoliskon alku ei tarjonnut vieraiden raivokasta kiriä. Useimmat hyökkäysyritykset päättyivät paitsiovihellykseen. Savonlinnalaisilla tuntui olevan kenttätapahtumat kohtalaisen hyvin kontrollissa. Ja jos peli on hallussa, miksi ei tekisi lisää maaleja. 55 minuuttia oli pelattu, kun vasemmalta laidalta lähtenyt korkea keskitys löysi takatolpalla Joel Kuuramaan pään. Teknisesti loistavasti toteutettu pusku leijaili PeKan maalille toiselle jaksolle tulleen Miko Tuuren yli ja lisäsi kotijoukkueen johtoa. Ottelu tuntui saavan lopullisen sinetin pelikellon näyttessä 73 minuuttia. STPS iski vastahyökkäyksestä neljännen maalinsa Teemu Pulkkisen toimesta ja mainion syötön osumaan tarjosi Tomi Leivo.

Viimeinen parikymppinen ei kuitenkaan ollut pelkkää pelailua. Ensin Arijan Dimoski iski neljän minuutin sisään kahdesti ja peli ei ollutkaan vielä pelattu. Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä PeKa sai rangaistuspotkun. Sitä asettui ampumaan Samu Tura, joka ei osunut ylärimaa lähemmäs. Ilmeisesti Samu on harjoitellut pilkkuja maaliin, joka on pyörien päällä. Tällöin ylärima on kaksikymmentä senttiä korkeammalla. Tura ei kuitenkaan antanut epäonnistumisen lannistaa, vaan puski vieraat maalin päähän vain minuutti epäonnistuneen rankkarin jälkeen. Valitettavasti hiekka oli ehtinyt valua tiimalasista lähestulkoon loppuun ja lisäajalla PeKa ei pystynyt rakentamaan hyviä maalipaikkoja ja pisteen jäivät Savonlinnaan lukemin 4-3.

Kamppailu oli PeKalle kauden 2014 viimeinen ja lopulliseksi sarjasijoitukseksi jää seitsemäs sija yhdentoista joukkueen sarjassa. Se on pettymys, varsinkin kun ennen kolmea viimeistä kierrosta PeKa keikkui sarjakakkosena. Oli miten oli, PeKa kiittää kannattajiaan sekä yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta ja toivottaa hyvää syksyn jatkoa.

 

PeKa - HaPK 3-3 (2-2)                                       20.9 la klo 15:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kauden 2014 viimeinen kotiottelu ja viimeinen derby Haminan Pallo-Kissoja vastaan. Isännät aloittivat ottelun... isännän ottein. Kamppailu oli ehtinyt vanheta vasta kymmenen minuuttia, kun PeKa johti jo 2-0. Molemmista maaleista vastasi Arijan Dimoski. Ilo oli kuitenkin ennenaikaista. Haminalaiset tulivat maalin päähän ensimmäisen jakson ollessa noin puolessa välissä. Maalista vastasi Saja Leigh, joka puski pallon boksin sisältä omista korkeuksistaan karhulalaisten maaliin. Vielä kymmenen minuuttia ennen taukoa HaPK tuli tasoihin. PeKa joutui vaikeuksiin keskityspallon kanssa ja peliväline pomppi takatolpalle Mamet Mulalle. Varsin vakuuttavan ottelun pelannut Mamet siirsi pallon taidolla ja tahdolla verkkoon. Näin Peli-Karhujen kahden maalin johto oli sulanut tasatilanteeksi, kun joukkueet poistuivat tauolle.

Toinen puoliaika

 

Toisella puoliajalla HaPK teki PeKan pelaamisesta hankalaa. Keskialueen pallonmenetykset lisääntyivät eksponentiaalisesti kotijoukkueella verrattuna ensimmäiseen jaksoon ja vieraat pääsivät iskemään vastaan. Reilu parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä haminalaiset siirtyivät johtoon. Pitkän avauksen jälkeen Mamet Mula pääsi nostamaan vieraat kuskin paikalle. Kunnioitettava nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta johtoon vieraskentällä. Tästä kahdeksan minuuttia ja oli PeKan vuoro tulla tasoihin. Ferdi Balkiran lähetti keskialueelta loistavan pystysyötön puolustuslinjan selustaan, minne Arijan Dimoski oli tehnyt oikea-aikaisen pystyjuoksun. HaPK:n maalivahti Juho Repo tuli vastaan maaliltaan ja joutui rikkomaan Makedonian härkää ja pallo pisteelle. Rankkarin toimitti maaliin Arttu Seppälä. Vielä ennen pelin päättymistä nähtiin yksi maali haminalaisten vaihtopelaajan Caner Mulan toimesta. Osuma kuitenkin hylättiin paitsioliputuksen takia ja kotikatsomo huokaisi helpotuksesta. Värikäs ja tapahtumarikas derby päättyi lopulta tasatulokseen 3-3. 

 

PeKa kohtaa sarjan päätöskierroksella lauantaina 27.9 vieraskentällä Savonlinnan Työväen Palloseuran.

 

MiKi - PeKa 3-1 (0-0)                                          11.9 to klo 18:30

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa lähti vaikeaan vierasotteluun hieman siipirikkoisena, Tomas Turunen sovitti pelikieltoaan, sekä muutama mies oli sidottu palvelemaan Suomen Puolustusvoimia. Polvivammastaan toipunut Samu Tura joutui jättämään pelin väliin kuumeen takia. Toki MiKiltäkin puuttui kaksi avauksen miestä pelikieltojen takia.

Mikkelin Kissat lähti illan kamppailuun ärsytettynä, sillä he hävisivät lauantaina paikallispelin SavU:lle. Vahvasti isännät aloittivatkin. MiKi pelasi jatkuvasti palloa PeKan puolustuslinjan selustaan pakottaen vieraiden alakerran juoksemaan kasvot omaa maalia kohden. Karhulalaiset pysyivät kuitenkin ensimmäisellä jaksolla hyvin kyydissä mukana. Etenkin kun palloa pelattiin maata pitkin ja maltettiin syötellä helppoja syöttöjä, niin ei suurta hätää päässyt syntymään. Ensimmäisellä jaksolla lähimmäksi maalintekoa pääsi vieraiden Arijan Dimoski, joka laukoi noin kahdestakympistä pallon MiKin maalivahdin Lassi Rahikaisen selän taakse, mutta karhulalaisten harmiksi veto pysähtyi tolppaan ja Rahikainen ehti paluupalloon ennen Auron Bashaa. Mikkeliläisten väkevästä avausnelivitosesta oli todisteena viisi kulmapotkua ja muutamia pitkiä rajaheittoja, jotka tuottivat fyysisesti kevyemmälle PeKalle harmaita hiuksia. 

Toinen puoliaika

 

Toinen puoliaika ehti vanheta viitisen minuuttia, kun ottelun avausosuma syntyi. MiKin Jaakko Teräsranta lähetti todella ennenaikaisen keskityksen puolenkentän tuntumasta ja pallo leijaili PeKan puolustuslinjan selustaan. Paikalle oli hiipinyt Timo Mattila, joka pääsi harmittavan vapaasti laittamaan hatun naulaan pilkun tietämiltä. Tästä käynnistyi pekalaisittain musta vartti. Kahdeksan minuuttia edellisestä oli PeKa jälleen helisemässä korkean keskityspallon kanssa. Jälleen puolenkentän tienoilta lähtenyt korkea keskityspallo tuli aina karhulalaisten boksin sisälle. Akseli Kivi ei saanut palloa jäämään kouriinsa, vaan peliväline tippui Sami Kontulaiselle. Hän ei erehtynyt ja viimeisteli varmasti tyhjään maaliin. Eikä tässä vielä kaikki, kuten Ostos TV:llä on tapana sanoa. Sysimustan viisitoista minuuttisen PeKan kannalta "kruunasi" Tomi Janhunen. Osuma syntyi matalasta keskityksestä takaviistoon. PeKan puolustus oli väärin sijoittunut ja Janhunen pääsi viimeistelemään vapaasti boksin sisältä. Vieraat iskivät lisäajan viimeisellä minuutilla lohdutusosuman. Aaro Alila pääsi murtautumaan vasemmalta laidalta isäntien rangaistusalueen sisään ja laukoi tarkasti pallon etutolpan kautta maaliin sinetöiden loppulukemiksi 3-1.

Peli-Karhuilla oli läpi ottelun vaikeuksia saada pelirytmistä kiinni. Väkivahva Kissalauma käytti fyysisyyttään häikeilemättä hyväkseen, tehden vapaapotkuistaan ja sivurajaheitoistaan erikoistilanteita nostamalla isokokoisia puolustajia ja keskikenttäpelaajia ylös. PeKa oli epämukavuusaluellaan puolustuspään painikilpailuissa eikä saanut missään vaiheessa kollektiivista lyhytsyöttöpeliään käyntiin. Turhauttava ilta.

 

 

 

PeKa - Lappee JK 2-0 (1-0)                               5.9 pe klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa esitteli kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa kaksi uutta vahvistusta. Ensimmäisenä numerolla 28 pelannut turkkilainen Ferdi Balkiran, joka on fyysisesti vahva ja taitava hyökkäyspään pelaaja. Myös toinen vahvistus on hyökkäysorientuitunut, albanialainen Auron "Roni" Basha, jonka jotkut saattavat muistaa kauden 2013 syyskierrokselta PeKan riveistä. Perjantaina hän kantoi numeroa 26.

 

PeKa otti ensimmäisistä minuuteista lähtien kenttätapahtumat hallintaansa. Lappeenrantalaiset joutuivat puolustuskannalle ja PeKa pyöritti palloa puolustuslinjansa kautta puolelta toiselle. Kotijoukkue joutui pelaamaan kohtalaisen usein pitkiä palloja lappeenrantalaisten puolustuslinjan selustaan, koska keskialue oli vahvasti tukittuna vierailijoiden toimesta. Karhulalaisten avausmaali syntyi hyökkäyspään pallonriiston ansiosta. Ferdi Balkiran syötti riiston jälkeen puolustuslinjan ja maalivahdin väliin tarkasti ja Aaro Alila pääsi tökkäämään illan ensimmäisen osuman. Ensimmäisellä nelivitosella PeKalla oli lukuisia paikkoja kasvattaa johtoaan, mutta vieraiden maalivahti Simo Partinen seisoi päällään ja pysäytti karhulalaisten viimeistely-yritykset. Erityisen turhautunut omiin otteisiinsa oli Arijan Dimoski. Hänellä oli kaksi aivan loistavaa paikkaa, joista Makedonian lahja kotkalaiselle jalkapalloilulle tekee kymmenestä yrityksestä yhdeksän kertaa maalin. Tänään joistain syystä verkot eivät venyneet normaaliin tapaan. Myös Lappee JK pääsi muutamaan otteeseen lähentelemään PeKan rangaistusalueen tietämille, mutta todelliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. 

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso ei ollut niin hyvin karhulalaisten kontrollissa kuin ensimmäinen nelivitonen. Peli oli melko katkonaista ja Lappee JK yritti sysätä painetta pekalaisten puolustusalueelle pitkillä palloilla ja osittain onnistuikin rikkomaan Peli-Karhujen pelirytmiä. Kotijoukkue sortui myös perisyntiinsä: syöttöjen laadussa oli toivomisen varaa. Vaikka taso laski ensimmäisestä puoliskosta, ei PeKalla ollut toisella jaksolla suurta hätää. Lappeenrantalaiset pääsivät muutamilla erikoistilanteilla luomaan maalinedushässäköitä, mutta muuten karhulalaiset pystyivät puolustamaan tarpeeksi laadukkaasti, ettei paniikkia syntynyt. Vielä muutama minuutti ennen loppuvihellystä nähtiin eläinten vallankumous, kun Arijan Dimoskin harteilla roikkunut apina tippui hänen selästään. Arijan peruutti unettoman yönsä ja pääsi viimeinkin maalin makuun tuplaten isäntien johdon kulmapotkun jälkitilanteesta. Loppunumerot siis 2-0.

PeKa kohtaa seuraavassa ottelussa vieraissa Mikkelin Kissat. Panoksena koitoksessa on sarjan kakkospaikka, jota tällä hetkellä pitää hallussaan torstain isäntä, MiKi.

 

IPS - PeKa 1-1 (0-1)                                          30.8 la klo 15:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Ensimmäinen nelivitonen sujui PeKan hallinnassa. Imatralaiset lähtivät yllättävän alhaisella prässitasolla kotiotteluunsa liikkeelle ja PeKa pääsi käynnistämään hyökkäyksiään kaikessa rauhassa. Vieraat saivat otteluun unelma-alun. Peli oli ehtinyt vanhentua vain kuutisen minuuttia, kun karhulalaiset pelasivat kohtalaisen tyylikkäästi pelivälineen keskikentän keskustan kautta oikeaan laitaan Juho Raivelalle. Juho nosti katseensa kohti rangaistusaluetta ja lähetti keskityksen toppareiden väliin. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan lymyili Arijan Dimoski, joka laukoi pallon isäntien maaliin. Kenttätapahtumat pysyivät johtomaalista huolimatta Peli-Karhujen komennossa oikeastaan koko ensimmäisen jakson. Ei se yhtä maalia ollut, mutta kontrollissa kuitenkin. IPS:n paras paikka syntyi chileläispelurin epäonnistuneesta laukauksesta. Veto noin kahdeksastatoista metristä lähti lähestulkoon suoraan ylöspäin, mutta Sauli Kilpeläisen liukastuttua karhulalaisten maalilla pallo leijaili ylärimaan kimmoten takaisin kentälle. Paluupallossa oli pekalaisten onneksi ensimmäisenä Riku Pikkarainen siivoten pallon turvallisemmille vesille. Tauolle vieraiden johdolla.

 

Toinen puoliaika

 

Kuten odotettua, toiselle jaksolle asteli sisuuntunut kotijoukkue. Peli-Karhujen puolustuslinjalle kohdistui huomattavasti kovempaa painetta kuin ensimmäisellä jaksolla ja syöttötyöskentely muuttui tahmeaksi. IPS otti kenttätapahtumat vahvasti hallintaansa ja vieraat joutuivat jatkuvasti ottavaksi osapuoleksi. Helpot syöttövirheet ja ilmaiset pallonmenetykset lisäsivät imatralaisten momentumia. Isäntien hallinta ei ollut ainoastaan PeKan huonoutta, vaan imatralaiset pelasivat hyvin. Pitkät pallot ja summittaiset harppuunahyökkäykset loistivat poissaolollaan, kun IPS rakenteli hyökkäyksiään siirrellen vallan välinettä maata pitkin. Painostus konkretisoitui maalin muodossa toisen nelivitosen puolivälissä. PeKa ei onnistunut purkamaan palloa omalta puolustusalueeltaan ja peliväline pelattiin laidalta takaviistoon kuudentoistarajan tietämille. Vetopaikalla päivysti Yonathan Diaz laukoen tasoituksen etuyläkulmaan. Toivuttuaan suurimmasta shokista tasoituksen jälkeen PeKa pääsi peliin mukaan ja viimeinen vartti sujui kohtalaisen tasaisissa merkeissä. Kun tarkastellaan koko ysikymppistä, voidaan sanoa pistejaon olleen oikeutettu lopputulos.

PeKalla on sarjaa jäljellä neljän ottelun verran. Seuraavaksi kohdataan Karhulan keskuskentällä Lappee JK. Sapelien kalistelu alkaa perjantaina 5.9 klo 19:00.

 

 

PeKa - FC Peltirumpu 7-3 (2-0)                        20.8 ke klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Olosuhteet olivat Karhulan keskuskentän nurmella liukkaat, kun reilu tuntia ennen ottelun alkua kaatosade pehmitti ja liukasti keskuskentän nurmen. Liukkaudesta innostuneina molemmat osapuolet luottivat kohtalaisen aggressiiviseen prässipelaamiseen. Pelin painopiste vaihteli puolelta toiselle ja peli oli tasaista vääntämistä. Kotijoukkue oli tänään erityisen vahva erikoistilanteissa. Ottelun avausmaali syntyi kulmapotkusta. Arttu Seppälän tarkka keskitys napsahti suoraan Tomas Turuselle etutolpalle ja Tomas nikkasi pallon verkkoon. Reilu viisi minuuttia ennen taukoa ensimmäisen maalin syöttänyt Arttu Seppälä pelattiin puolittain läpi rangaistusalueen vasemmasta laidasta ja Seppälä viimeisteli tyylikkäästi takanurkkaan. Peltirummulla oli loistava paikka kaventaa hetki ennen puoliaikaa. Vasemmalta laidalta tullut keskitys läpäisi PeKan puolustuksen ja ajautui Toni Marttilalle takatolpalle. Haltuunoton jälkeen Marttila pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta PeKan maalissa pelannut Sauli Kilpeläinen venytti upeasti laukauksen tielle ja piti PeKan karkumatkan kahdessa maalissa.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso oli varsinainen valmentajan unelma. Tiivistä joukkuepuolustusta ja kontrolloitua pallonhallintaa. No ei aivan. Molempien joukkueiden puolustuksissa vallitsi avoimien ovien päivä ja ajottain tuntui siltä, että kaikki hyökkäykset päättyvät maaliin. Pelikellon näyttäessä 52min Peltirumpu hivuttautui maalin päähän. Kavennuksesta vastasi Gerbaw Byman, joka viimeisteli upeasti yhdellä kosketuksella laidasta tulleen keskityksen Sauli Kilpeläisen selän taakse. PeKa oli yht'äkkiä vain maalin johtoasemassa ja Peltirumpu painoi päälle. Vieraiden epäonneksi heidän yhden maalin takaa-ajoasema kesti vain viitisen minuuttia. Arttu Seppälä lähetti sivuvaparin vieraiden boksiin, josta parin kimmokkeen jälkeen Aleksi Tarvonen pääsi laukomaan pallon takatolpan kautta maaliin. PeKan seuraava osuma syntyi rangaistuspotkusta. Ottelun tehokkain pelaaja Arttu Seppälä epäonnistui ensimmäisellä yrittämällä, mutta pilkku uusittiin ilmeisesti Rummun maalivahdin liikuttua liian aikaisin. Yhden harjoituskerran jälkeen Seppälä laittoi lampaan karsinaan. Artulla tänään kendotehot 2+2. Viimeisen vartin aikana syntyi vielä käsittämättömät viisi maalia, joista hienoin oli PeKan b-juniorin Markus Jääskeläisen loistava laukaus pienestä kulmasta aivan etuylänurkkaan.

 

 

SavU - PeKa 3-2 (2-0)                                       16.8 la klo 12:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Aikainen alkamisajankohta ei hidastanut Kolmosen kärkikamppailua. Värikkääksi ja tapahtumarikkaaksi otteluksi muodostunut sapelienkalistelu alkoi kohtalaisen tasaisena. Ensimmäiset minuutit tunnusteltiin ja peli oli molemmilta enemmän tai vähemmän hakemista. Pelin edetessä SavU aiheutti karhulalaisille päänvaivaa pystypalloilla puolustuslinjan taakse. Vieraiden parhaat tilanteet rakentuivat oikean laidan kautta. Päivän ensimmäinen maali syntyi noin vartin pelin jälkeen. PeKa menetti keskikentällä luvattoman helposti pallon ja SavU iski vastaan. Takatolpalle pelatun matalan keskityksen pääsi lopulta siirtämään maaliin Jarmo Orava. Hetkellisen shokin jälkeen Karhut pääsivät mukaan peliin ja kamppailua sarjapisteistä jatkettiin edelleen tasaisissa merkeissä. Synkkiä pilviä kasaantui vierasleirin ylle, kun kymmenisen minuuttia ennen taukoa PeKa menetti pallon omasta sivurajaheitostaan keskialueella. Muutaman laadukkaan syötön jälkeen Mikko Mutka pääsi lataamaan kuudentoista-alueen ulkopuolelta tyylikkäästi isännät kahden maalin johtoon. Samoissa lukemissa siirryttiin punomaan juonia toiselle puoliskolle.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle puoliajalle vierailija PeKa tuli selvästi terävämmällä jalalla. Pikkuhiljaa pallonhallinta alkoi siirtyä vieraille ja SavU joutui vastaanottamaan hyökkäyksiä puolustusasetelmissa. PeKan hallinta konkretisoitui vasta '73 minuutilla. Aaro Säämänen pääsi lataamaan kulmapotkun jälkitilanteesta kavennuksen ja PeKan maalin päähän. Niskaan hengittäminen kesti seitsemisen minuuttia, kunnes vieraat tulivat jo tasoihin. Mikko Ryhänen syötti tarkalla määrämittaisella Aaro Alilan puolustuslinjasta irti ja Alila viimeisteli varmasti. PeKalla oli kaksi loistavaa tilaisuutta mennä jopa johtoon viimeisen vartin ollessa käynnissä. Ensin Atte Kallström kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomari levitti kätensä. PeKa sai kyseisestä tilanteesta kuitenkin kulmapotkun, joka pelattiin Arijan Dimoskin päähän. Arijan puski pallon isäntien maaliin, mutta erotuomari oli nähnyt boksin sisällä PeKa-pelurin rikkeen ja Dimoskin osuma jäi hyväksymättä. Tasapeliin ei kuitenkaan päädytty. SavU sai varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä sivuvaparin, joka toimitettiin etutolpalle. Miikka Seppälä ohjasi pallon seitinohuella kosketuksella takanurkkaan ja tarjosi vieraille harvinaisen kylmän suihkun. Vaikka PeKa oli jo kerran kivunnut rinnalle, niin tästä ei enää toivuttu, vaan pisteet jäivät kirvelevästi Savilahteen. 

PeKan seuraava ottelu on keskiviikkona 20.8, kun FC Peltirumpu tulee vierailulle Karhulaan. Keskuskentällä pelattava ottelu alkaa klo 19:00.

 

PeKa - KoPa 2-0 (0-0)                                       2.8 la klo 15:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Vain kahdella vaihtomiehellä Karhulaan bussilla saapunut KoPa parkkeerasi linja-autonsa maalinsa eteen ja PeKa oli ihmeissään. Kotijoukkue ei löytänyt lääkkeitä vieraiden puolustusmuurin puhkaisemiseen, vaan siirteli palloa seesteisesti keskialueella poikittain. PeKalla oli ensimmäisellä jaksolla kolme hyvää maalipaikkaa. Noin vartin kohdalla Niko Ikävalko pääsi puskemaan takatolpalta kohtalaisen vapaasta paikasta, mutta peliväline viuhui selvästi maalin ohi. Tämän lisäksi Arttu Seppälä sekä Arijan Dimoski pääsivät kummatkin yrittämään puolittaisista läpiajoista maalia, mutta Arijanin yritys pysähtyi tolppaan ja Artun koitos maaliviivalle. Vieraiden paras paikka tuli ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Sauli Kilpeläinen pudotti keskityspallon ja vieraiden Ville Kiesi pääsi yrittämään maalintekoa, mutta harmikseen ei päässyt sivuverkkoa lähemmäs.

Toinen puoliaika

 

Toisella jaksolla PeKa ei esittänyt ihmeitä, mutta paransi kuitenkin riittävästi varmistaakseen täyden pistepotin jäämisen Karhulaan. Avausmaali syntyi kun toista nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia. Harvinaisen vapauttaman osuman teki Aleksi Tarvonen. Vaikka PeKan johto oli tässä vaiheessa vain yhden maalin mittainen, niin voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Hieman väsähtänyt vierasjoukkue ei kiriä saanut aikaiseksi, vaan keskittyi puolustamiseen kuten vielä tasatilanteessakin. Reilu viisi minuuttia ennen loppuvihellystä kotijoukkueen Tomas Turunen kaunisteli vielä numeroita todellisella Urheiluruutu-osumalla. Napakka vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti KoPan maaliin. Loppunumerot ansaitusti kotijoukkueen hyväksi 2-0.

 

 

PeKa - Sudet 2-1 (1-0)                                      22.7 ti klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Pelipaikkana poikkeuksellisesti Kotkan jalkapallopyhättö Arto Tolsa Areena ja vastakkain Kolmosen kärkipään joukkueet Karhut ja Sudet. Ilta-aurinko ja helteinen sää hellivät katsojia. Vaikka maalimäärä oli kohtalaisen maltillinen, niin tempoa ja tapahtumia riitti. Jokaisen hetken kirjoittaisi mielellään tähän, mutta internetistä loppuu tila. 

Sudet aloitti ottelun vahvasti ja otti pallonhallinnan itselleen. PeKa valui ajoittain liian alas omalle kenttäpuoliskolle, mikä hankaloitti pelirytmin löytymistä. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue alkoi saada juonenpäästä kiinni ja pystyi siirtämään painopistettä vieraiden kenttäpuoliskolle. Illan avausosuma syntyi noin kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen. KTP-apu Aleksi Tarvonen pääsi laukomaan sivuvaparin jatkotilanteesta boxin sisältä, mutta hänen ensimmäinen laukaus torjuttiin. Paluupallo kimposi suoraan Aleksin jalkaan ja hän laittoi yhden harjoituskerran jälkeen pallon pussiin. Kolme minuuttia tästä ja Karhujen johto oli tuplaantua. Arttu Seppälä pääsi yrittämään vapaapotkusta reilusta kahdestakymmenestä metristä. Napakka laukaus osui sisätolppaan ja rebound ei jäänyt kerrottavaa. PeKan lähentelyt eivät olleet vielä ohi. Kymmenen minuuttia ennen puoliaikaa pääsi pitkästä aikaa tositoimissa ollut Niko Ikävalko testaamaan Susien maalivahdin Niko Huuskon valmiusastetta. Huusko olikin valppaana ja pysäytti Ikävalkon vedon. "Nitti" on pelannut viimeksi maaliskuussa ennen ikävää polvivammaansa. Jokainen peliminuutti on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Karhulalaiset osuivat vielä kahdesti ylärimaan ensimmäisen puoliajan aikana. KTP:n kaksikko Olli Kaakinen sekä Aleksi Tarvonen osuivat molemmat poikkipuuhun saman hyökkäyksen aikana. KTP on ilmeisesti pitänyt harjoituksissaan maalit pyörien päällä.

Toinen puoliaika

 

Kuten odottaa saattoi, Sudet nosti hieman ryhmitystään toiselle puoliskolle ottaen ajan ja tilan pois PeKan yrittäessä rakennella peliä. Vaikka vieraat painoivat, isännät saivat toiselle jaksolle mahtavan alun. Toinen jakso oli vanhentunut viitisen minuuttia, kun Tomas Turunen syötti Arttu Seppälälle kouvolalaisten linjan taakse. Tilanne näytti kuivuvan kasaan, mutta Susien topparin ja maalivahdin välinen kommunikaatiokatkos avasi Artulle paikan kuin varkain. Seppälä ei armoa antanut, vaan toimitti pelivälineen verkkoon. Kahden maalin johdon iloista tunnetta ei kestänyt kuin viitisen minuuttia. Kavennuksesta vastasi tuttu mies, eli Niko Nakari. Hän pääsi omaan tyypilliseen tapaansa tuikkaamaan nahkakuulan PeKan maalinedustalta ohi Sauli Kilpeläisen. Tässä vaiheessa alkoi kotikatsomo järsimään kynsiään. Puolisen tuntia ottelua jäljellä, maalin johto PeKalla ja momentum Susilla. Kaksi viimeistä kolmannesta jälkimmäisestä puoliajasta oli Karhuille enemmän tai vähemmän selviytymistaistelua. Susien parhaan tasoituspaikan tarjosi tällä kertaa Sauli Kilpeläinen. Sauli sai pallon omalta pelaajalta ja ei täten saanut ottaa vallan välinettä käsiinsä. Susipelaaja prässäsi ja Kilpeläinen epäonnistui jallituksessaan. Katsomossa kädet kävivät nitropurkeilla. Tasoitus näytti jo väistämättömältä, mutta nuori KTP-vahti onnistui konttaamaan pallon väljemmille vesille.

Ottelun toisella jaksolla keltaiset kortit viuhuivat ja tunteet kuumenivat. Kärkikamppailun arvoisesti molemmat joukkueet olivat vahvasti latautuneita ja tuumia ei annettu periksi. Tällä kaudella vakuuttavasti esiintynyt sarjakärki Sudet koki ensimmäisen tappionsa Kaakon Kolmosessa. Karhulalaiset saavat olla tyytyväisiä esitykseensä, vaikka toisella puoliajalla hätä tulikin. Kolme pistettä. 

 

 

PEPO - PeKa 3-1 (2-0)                                      17.7 to klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Hyväkuntoinen Kimpisen nurmi toimi alustana Kaakon Kolmosen syyskauden avausottelussa PEPO - PeKa. Korkeatempoinen ottelu tarjosi hyvää Kolmosen futista kaksisataapäiselle yleisölle. PEPO oli ensimmäisellä jaksolla hyvä. Vaikka PeKa ei yltänyt avausnelivitosella parhaimpaansa, niin suurin syy kahden maalin kotijohtoon puoliajalla oli PEPOn mainio kolmevarttinen. PeKa tuntui monesti olevan askeleen jäljessä antaen kotijoukkueelle juuri tarpeeksi tilaa pelin pyörittämiseen. PeKalla oli omat hetkensä ja vaarallisimpien tilanteiden arkkitehtinä toimi Toni Raanti, jonka keskitykset vasemmalta laidalta olivat järjestäen laadukkaita. Ensimmäinen maali syntyi hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. PeKa puolusti omalla alueellaan hieman liian lepsusti ja Sergey Afanasyev pääsi murtautumaan vieraiden rangaistusalueelle. Riku Pikkarainen epäonnekseen kaatoi Afanasyevin ja pallo vietiin pisteelle. Vaatimattomalla sukunimellä varustettu Mikko Kuningas toimitti postin perille ja iski isännät johtoon. Tästä kymmenen minuuttia ja kylmää vettä satoi jälleen karhulalaisten niskaan. Toppari Niko Pyyhtiä oli noussut omalta tontiltaan hyökkäyksen kärkeen ja pääsi läpi Aaro Säämäsen epäonnistuttua katkossaan. Keskuspuolustaja ei läpiajossaan panikoinut, vaan nosti pelivälineen niin jäätävästi yli Sauli Kilpeläisen, että yleisössä puettiin takkia päälle. Tauolle siirryttiin PEPOn ansaitussa 2-0 -johdossa.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle puoliajalle asteli triplavaihdon suorittanut PeKa. Ilme oli kokonaan toinen. Kenttätapahtumat olivat vahvasti vieraiden hallinnassa, mutta pelkkä pallonhallinta ei muuta numeroita tulostaululla. Peli-Karhujen ongelmaksi muodostui hyökkäyskolmanneksen pelaaminen. Vallan välinettä ei pystytty pelaamaan tarpeeksi usein PEPOn puolustuksen selustaan. Harvat pystypallon olivat järjestäen liian pitkiä ja lappeenrantalaisten maalivahti Jirko Sorsa pääsi katkomaan varsin helposti pekalaisten lähentelyt. Vieraiden toiveita nostatti KTP-apu Janne Veijan tekemä kavennusosuma. Hän vastaanotti lyhyenä pelatun kulmapotkun ja leikkasi sisään päästen laukomaan pallon noin kuudestatoista metristä ohi Jirko Sorsan. PeKa pysyi kavennuksen jälkeen vallan kahvassa kiinni, mutta tuhannen taalan paikat loistivat poissaolollaan. Loppunumerot 3-1 sinetöi Peetu Juntunen lisäajan kolmannella minuutilla vastahyökkäyksestä. Peli-Karhujen pettymyksen täyteisen illan "kruunasi" Aaro Säämäsen saama hieman kyseenalainen punainen kortti. Vaikka miehen suusta kirosanoja pääsikin, niin tuomari olisi voinut osoittaa myötätuntoa Aaroa kohtaan ja päästää turhautunut mies keltaisella. Kenttätapahtumiin tämä joulukortin heilautus ei kuitenkaan vaikuttanut ja se on nyt historiaa.

PeKa yrittää kiillottaa kilpeään jo tiistaina 22.7, kun Karhulan keskuskentällä saapuu vieraaksi sarjan kärkijoukkue Kouvolan Sudet. 

 

 

PeKa - Edustus STPS  1-0 (1-0)                      28.6 la klo 15:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Ärsytetty PeKa lähti kiillottamaan kilpeään mollivoittoisesti sujuneen HaPK-pelin jälkeen. Ensimmäisistä minuuteista lähtien oli selvää, että kotijoukkue on liikkellä huomattavasti terävämmillä jaloilla kuin keskiviikkona Haminassa. Kärjessä pelannut Tomas Turunen linkitti keskikentän ja hyökkäyksen välistä pelaamista loistavilla pudotuksillaan alapuolellaan pelanneille keskikenttämiehille. Ottelun ainoa osuma näki päivänvalon kymmenen minuutin kohdalla. KTP-apu Janne Veija pääsi murtautumaan laidalta vieraiden puolustuslinjan selustaan ja hän keskitti pallon puolustuksen yli Aaro Alilalle, joka petasi itselleen loistavan paikan hyvällä ensimmäisellä kosketuksellaan. Viimeistelyn hän suoritti lähietäisyydeltä etunurkkaan. Maalin jälkeen PeKa pystyi jatkamaan pelaamistaan samalla tavalla kuin ennen maalia. Normaalia johtomaalin jälkeistä passivoitumista ei siis nähty. STPS pyrki pelaamaan pitkiä palloja PeKa-puolustuksen selustaan. Valtaosan tilanteista kotijoukkueen puolustus hoiti ilman suurempaa paniikkia. Vaarallisimman paikkansa savonlinnalaiset saivat kulmapotkusta. Kierteinen pallo muutti suuntaa Sauli Kilpeläisen hanskoista osuen PeKa-maalin poikkipuuhun. Juuso Kautonen pääsi vielä laukomaan paluupallosta, mutta veto kilpistyi karhulalaisiin jalkoihin. Kyseisen kulman jälkeisestä vastahyökkäyksestä PeKa oli päästä tuplaamaan johtonsa. Arijan Dimoski pelasi pallon puolustuslinjan taakse ja Aaro Alila oli matkalla läpiajoon. Alila kuitenkin revittiin tylysti kumoon ja hyökkäys päättyi vapaapotkuun sekä vierasjoukkueen Riku Laamasen varoitukseen. Ensimmäinen puoliaika sujui siis kotijoukkueen komennossa ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 1-0.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle puoliajalla PeKa muutti hieman ryhmitystään ja STPS puolestaan muutti hyökkäyspelaamistaan astetta aktiivisemmaksi. PeKa oli selvästi enemmän ottavana osapuolena heti toisen jakson ensiminuuteista lähtien. Vierailla oli siis paremmat eväät pukukopissaan. Vaikka hallinta oli hienokseltaan vieraiden, niin kotijoukkueelle siunaantuivat toisen jakson parhaat maalipaikat. Juho Nykänen ja Samu Tura pääsivät vuorollaan hyviltä paikoilta testaamaan Tero Mäkäläisen nykyvirettä vain todetakseen, että mies on kunnossa. Myös Mikko Ryhänen pääsi kertaalleen laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Mäkäläinen torjui yläkädellään Ryhäsen loistavan laukauksen kulmaksi. Vaikka STPS sai painetta karhulalaisten puolustukseen aivan eri tavalla kuin ensimmäisellä nelivitosella, niin aivan tuhannen taalan paikoilla he eivät päässeet. Vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista, mutta kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Sauli Kilpeläinen esti varmoilla otteillaan vieraiden lähentelyt. 

Molemmat joukkueet aloittavat sarjatauon ja lataavat akkujaan sekä parantelevat haavojaan. Peli-Karhujen seuraava ottelu on torstaina 17.7, kun se matkustaa Lappeenrantaan PEPOn vieraaksi. 

 

 

 

 

 

HaPK - PeKa 1-1 (0-1)                    25.6 ke klo 18:30

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa lähti kauden ensimmäiseen derbyyn selkeänä ennakkosuosikkina. Karhulan kauhulla oli kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta kasassa 15 pistettä Haminan neljää pistettä vastaan. Vieraat ottivat pelin hallintaan vallien ympäröimällä Haminan urheilukentällä heti alkuminuuteilla. Peli-Karhujen ensimmäinen loistopaikka aukesi Aaro Alilalle, joka pääsi laukomaan seitsemästä metristä yhden haminalaisen puolustajan seisoessa maaliviivalla paikkaamassa etutolpalla päivystänyttä HaPK-vahti Juho Repoa. Alilan laukaus kuitenkin kilpistyi pakin jalkaan ja kiikarit pysyivät tulostaululla. Hetki tästä ja Arijan Dimoski iski illan ensimmäisen. Arijan pääsi puolittain läpi ja laukoi vakuuttavasti pallon rysään. Tämän jälkeen Toni Raannilla oli vielä huippupaikka, mutta hänen kurotuksensa nousi lähietäisyydeltä maalin yli. Avausjakso kului PeKan näennäisessä hallinnassa. Ensimmäisen vartin aikana oli pelaamisessa tempoa ja hyviä syöttöyhdistelmiä, mutta viimeinen puolituntia oli löysätempoista pallonsiirtelyä. HaPK turvautui harppuunahyökkäyksiin ja maalivahti Juho Repo esitteli valtavan pitkiä avauksiaan. Taukoa siirryttiin viettämään lukemissa 0-1, vaikka karhulalaiset olisivat paremmalla viimeistelyllä ja terävämmällä pelaamisella voinut olla suuremmassakin johdossa.

 

Toinen puoliaika

 

Toisella puoliajalla karhulalaisten kauhuskenaariot muuttuivat todeksi. HaPK nosti ryhmitystään ja lisäsi painetta PeKan kenttäpäädyssä. Laituri Ville Lötjönen sekä alati vaarallinen hyökkääjä Mamet Mula olivat terävimmät piikit PeKa-puolustuksen lihassa. Tunnin kohdalla alkoi tapahtua. PeKan hyökkääjä Arijan Dimoski rynnisti boksin sisään ja joutui rikotuksi. Tai näin kaikki pekalaiset luulivat, mutta ottelun erotuomari levitti kätensä ja antoi pelin jatkua. Viitisen minuuttia myöhemmin HaPK-peluri pääsi puolittain läpi PeKa-puolustuksen sekoillessa. Hänet kuitenkin juostiin kiinni Roope Rauhalan ja Aaro Säämäsen toimesta, jotka liukuivat tilanteeseen riistäen pallon haminalaisen jalasta. Tai näin pekalaiset luulivat, mutta ottelun erotuomari puhkui pilliinsä ja osoitti palloa pisteelle. Tällä kertaa käsiään levittelivät Roope Rauhala sekä Aaro Säämänen, jotka olivat varmoja syyttömyydestään. Tuomarin sana oli tälläkin kertaa laki ja rankkarispesialisti Atte Henriksson ryhtyi käärimään hihojaan. Keskelle maalia suuntautunut laukaus venytti maaliverkkoa ja peliä jatkettiin keskiympyrästä.  Viimeisen puolituntisen aikana vaarallisempi joukkue oli HaPK, aiheuttaen vaaratilanteita PeKan kenttäpäädyssä. Sen sijaan karhulalaisten hyökkäyspelaaminen oli todella hampaatonta. Lisää maaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin lukemin 1-1. HaPKin tahtotila oli parempi ja se ansaitsi pisteensä. PeKan esitys oli pääosin surkea. Jokainen pelaaja vaihtanee pitkiä katseita peilistä katsovan herran kanssa.

 

 

Lappee JK - PeKa 1-5 (0-2)           13.6 pe klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Alkulämmittelyjen aikana kentän kastellut rankkasade oli muodostanut jopa pari lätäkköä illan areenalle, hyväkuntoiselle Sammonlahden nurmelle. Sateen edesauttamana ottelun alkuminuuteilla nähtiin lukuisia liukastumisia, vaihtaen pelaajien peliasentoja pystystä poikittaiseen. Ensimmäisen kymmenen minuutin kohdalla PeKa pääsi käyttämään laitojaan huomattavasti paremmin kuin edellisessä MiKi -ottelussa. Muutenkin vieraat olivat niskan päällä syöttötyöskentely oli varmenpaa kuin kotijoukkueella. PeKa sai ensimmäisen maalinsa LJK:n harhasyötöstä. Isännät pyrkivät kunnioitettavasti rakentamaan peliä omalla puolustusalueellaan syötellen palloa maata pitkin. Yksi epätarkka syöttö oli kuitenkin liikaa, kun KTP-apu Arijan Dimoski riisti pallon ja siirsi vieraat johtoon. Dimoskin seuraava osuma syntyi viisi minuuttia ensimmäisen jälkeen, mutta PeKa joutui maksamaan siitä kovan hinnan. Tomas Turunen voitti puolessa kentässä vieraiden puolustuksesta lähetetyn pallon, liipaten Arijanin maaliin johtaneeseen läpiajoon. Kamppaillessaan pääpallosta Tomas sai kyynärpäästä ja hänen leuka aukesi ja verta tippui kuin vuotavasta vesihanasta. Tämän lisäksi kaksi poskihammasta irtosi. Tai tarkemmin ottaen löystyivät, mutta eivät tippuneet. Ei siis laitettavaa tyynyn alle. Myös kotijoukkueen pelaaja koki kovia. Silmäkulma auki ja paikattavaksi. Molemmat haavoittuneet joutuivat tulemaan vaihtoon. Muutama minuutti ennen taukovihellystä LJK antoi muistutuksen vaarallisuudesta. Vielä ennen taukovihellystä kotijoukkue antoi muistutuksen vaarallisuudestaan karhulalaisille. Kova laukaus kolahti Sauli Kilpeläisen vartioiman maalin poikkipuuhun ja rima jäi tärisemään joukkueiden kävellessä pukusuojiin viettämään taukoa. 

Toinen puoliaika

 

Toisella puoliajalla maaleja tehtiin enemmän kuin ensimmäisellä ja verta tuli vain Toni Raannin silmäkulmasta. Jälkimmäinen jakso oli ehtinyt vanheta viitisen minuuttia, kun PeKan lepsuilu kostautui. Isäntien Ville Sopanen pääsi laukomaan matalasta keskityksestä LJK:n maalin päähän. Pari minuuttia tämän jälkeen PeKa oli pois tolaltaan lappeenrantalaisten saaden hieman momentumia. Ennen tunnin täyttymistä karhulalaiset pääsivät kuitenkin jälleen kahden maalin johtoon. Aaro Alila pelasi lyhyen kulman Samu Turalle, jonka keskityksen Dimoski puski tolpan kautta maaliin täydentäen hattutemppunsa. Tämän maalin jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. PeKa osui vielä kahdesti tolppien väliin ja riman alle. Ensin Roope Rauhalan vapaapotku muutti hieman suuntaa puolustajasta ja jätti Lappee JK:n maalivahdin Henri Mäkelän voimattomaksi. Illan viimeisen iski Samu Tura vanhan liiton kärkkärillä. Lopputulos 1-5.

PeKan seuraava ottelu on juhannuksen jälkeen keskiviikkona 25.6. Silloin matkataan kauden ensimmäiseen derbyyn Haminan Pallo-Kissojen vieraaksi!

 

PeKa - MiKi 0-1 (0-1)                      10.6 ti klo 19:30

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Jo muutaman minuutin pelaamisen jälkeen karhulalaisten puolustajille oli selvää, että tänään painitaan. Fyysinen MiKi ei antanut lainkaan tilaa PeKalle rakennella peliä rauhassa, vaan vieraat iskivät kiinni kuin kihlakunnansyyttäjät. Tuomiona oli lukuisia harhasyöttöjä sekä pallonmenetyksiä pekalaisille. Mikkeliläiset nostivat lähes jokaisessa vapaapotkussa miehet ylös ja pelasivat muutenkin pitkillä avauksilla. MiKi-kärki Miikka Oinonen oli ilmatilassa pysäyttämätön ja liippaili pelivälinettä joukkuetovereilleen isäntien puolustuksen selustaan. PeKa oli vaikeuksissa vastustajan "in your face" -pelitavan kanssa. Ottelun ainokainen syntyi kahdenkymmenen minuutin jälkeen rangaistuspotkusta. Pilkku tuomittiin kulmapotkutilanteesta. Tomas Turunen joutui kaatamaan MiKi-pelaajan takatolpalla ja pallo pisteelle. Miikka Oinonen siirsi lampaan karsinaan. MiKi oli avausjaksolla vahvempi. PeKa pelasi usein palloa mikkeliläisten toivomille sektoreille. Ansat olivat viritettyinä ja MiKi sai riistoja aikaiseksi. Keskikentän Riku Pikkarainen ja Atte Kallström olivat tekemättömässä paikassa saadessaan järjestäen pallon jalkoihinsa kasvot kohti omaa maalia. Ensimmäinen nelivitonen edettiin siis vieraiden käsikirjoituksen mukaan.

Toinen puoliaika

 

Toisella jaksolla PeKa sai hieman juonesta kiinni. Hyökkäyksiä saatiin rakenneltua huomattavasti paremmin kuin ensimmäisellä puolikkaalla. MiKi kuitenkin puolusti vahvasti. Vaikka pelin painopistettä saatiin siirrettyä vieraiden kenttäpäätyyn jäivät tuhannen taalan maalipaikat näkemättä. Kolmessa aiemmassa kotiottelussa tällä kaudella PeKan tehtyjen maalien keskiarvo oli ennen tätä iltaa 3,67. Mikkelin Kissoille on siis annettava krediittiä Peli-Karhujen nollaamisesta. 

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina. MiKi kohtaa vieraissa KoPan ja PeKa matkustaa Lappeenrantaan Lappee JK:n vieraaksi. 

 

 

PeKa - Edustus IPS 3-1 (2-0)        6.6. pe klo 19:00

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Ensimmäistä kertaa Karhulan keskuskentän priimakuntoisella luonnonnurmella tällä kaudella pelannut PeKa saapui kentälle terävällä jalalla. Kotijoukkueen kohtalaisen aggressiivinen prässipelaaminen teki imatralaisten pelirakentelusta hankalaa. Ensimmäinen huippupaikka tuli kuitenkin vierailijoille 25' minuutin kohdalla. Sauli Kilpeläinen torjui puolittain läpi päässeen IPS-pelaajan viimeistely-yrityksen ja PeKa-kippari Riku Pikkarainen siivosi paluupallon kulmapotkuksi. Seuraavan viiden minuutin aikana karhulalaisten Arttu Seppälä pääsi kaksi kertaa yrittämään avausmaalia boksin sisältä, mutta vieraiden maalivahti Sauli Hanski tuli molemmilla kerroilla hienosti vastaan estäen Seppälän lähentelyt. Vielä ennen Peli-Karhujen johto-osumaa IPS osui kerran ylärimaan. Boksin kulmasta lähtenyt laukaus leijaili lähes takayläkulmaan, mutta kimposi poikkipuusta takaisin peliin. Illan avausmaali nähtiin viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Vasempana pakkina pelannut Miika Molander laukoi noin kahdestakymmenestä metristä nahkakuulan maaliin. Tällä kertaa siis vastustajan päätyyn. Laitapakkien maalitehtailu jatkui neljä minuuttia myöhemmin, kun oikeana puolustajana luutinut Roope Rauhala osui Samu Turan hankkimasta vapaapotkusta noin 18 metriä maalista. Ensimmäinen puoliaika oli kohtalaisen hyvätempoista futista ja myös tunnetta oli mukana. Kaikki ottelun neljä keltaista korttia annettiin avausnelivitosella. 

Toinen puoliaika

 

Vierailija IPS nosti hieman ryhmitystään toiselle jaksolle. Kotijoukkue joutui turvautumaan hieman suoraviivaisempaan pelaamiseen, mutta tilanteita syntyi. Erityisesti Tomas Turunen oli aktiivinen kärjessä ja aiheutti hämmennystä IPS-puolustuksessa. Tunnin pelin kohdalla Arttu Seppälä sai pallon Turusen riistettyä sen kotijoukkueelle. Poikittaiskuljetuksen jälkeinen vasemman jalan laukaus painui vieraiden maalivahdin selän taakse puolustajan jalan kautta. Tämän jälkeen joku saattoi luulla kamppailun olevan ohi, mutta imatralaiset olivat toista mieltä. Vajaa kymmenen minuuttia PeKan kolmannesta maalista IPS kavensi. Rajaheiton jälkeen kotijoukkueen puolustus avattiin luvattoman helposti ja vaihdosta sisään tullut Jukka Mönkäre kavensi kolmeen yhteen. Tämän jälkeen alkoi isäntien heikoin vaihe. Kenttäryhmitys valui aivan liian alas ja vieraat hallitsivat kenttätapahtumia. PeKa joutui kymmenisen minuuttia ottamaan vastaan IPS:n hyökkäyksiä, mutta selvisi heikosta vaiheesta ilman takaiskuja. Viimeisellä kympillä karhulalaiset saivat ottelutapahtumista kontrollia ja lukemia oltaisi voitu jopa kaunistella, mutta tällä kertaa päädyttiin numeroihin 3-1.

Peli-Karhujen seuraava kotiottelu on jo tiistaina 10.6. Silloin vastassa on kovakuntoinen Mikkelin Kissat. Ottelu alkaa kello 19:30 ja pelataan Karhulan keskuskentällä.