Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue
« Takaisin seuran etusivulle
Edustusjoukkue 2015

 

PeKa - Purha 2-3 (1-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kauden kolmanteen kotiotteluun PeKa sai vieraakseen sarjanousija Inkeroisten Purhan, joka on aloittanut kautensa kohtalaisen mallikkaasti. Vierailijat saivat otteluun surkean alun, kun PeKan Atte Kallström laukoi kotijoukkueen johtoon jo seitsemän peliminuutin jälkeen. PeKan salama-alku paljastui silmänlumeeksi, sillä ensimmäisellä jaksolla tahtipuikkoa heiluttivat sinipaidat Inkeroisista. Peli-Karhut olivat alati askeleen jäljessä ja kakkospallot jäivät järjestäen vieraiden haltuun. Purhan pallonhallinta konkretisoitui tasoitusosumaksi puolen tunnin kohdalla, kun Henri Seppä pääsi siirtämään keskityksen maaliin noin kymmenen metrin päässä PeKa-maalista. Tasoitusmaali oli ansaittu ja PeKan heikosta jaksosta kertoo se, että se oli joukkueista tyytyväisempi siirryttäessä tauon viettoon tasatilanteessa. 

 

Toinen puoliaika

 

Toisen nelivitosen alku oli kotijoukkueen. Paras paikka osui Ferdi Balkiranille, joka pääsi ohjaamaan maalinedustalta Miro Sundholmin keskityksestä kohti maalia, mutta Petri Lappalainen esitti komean torjunnan. PeKan vahvan rynnistyksen jälkeen oli vanhan fraasin aika osoittaa pitävänsä paikkansa: jos et tee paikoista itse, niin vastustaja rokottaa välittömästi. Pelikellossa 54 minuuttia ja Purha sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Paavo Kujalan napakka laukaus upposi PeKa-maalin alakulmaan. Tämä täysosuma käänsi momentumia vieraiden suuntaan, mutta karhulalaiset tulivat vielä tasoihin. Ferdi Balkiran tuikkasi tasoituksen lähietäisyydeltä sivuvaparin jälkitilanteesta. Onni osoittautui kuitenkin lyhytaikaiseksi. Kaksi minuuttia tasoituksesta ja Purha kuittasi toisessa päädyssä. Pitkän sivurajaheiton jälkeen peliväline ajautui Niko Harjulalle, joka iski taululle lukemat 2-3. Lopussa PeKa haki kuumeisesti tasoitusta, mutta vieraat kestivät loppuun asti ja kuittasivat kolme sarjapistettä.

 

Edustus IPS - PeKa 0-1 (0-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Imatran vierailu alkoi PeKan kannalta katastrofaalisesti. Kotijoukkue sai pallon vieraiden maaliin vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen erikoistilanteesta. Karhulalaiset huokaisivat kuitenkin helpotuksesta nähtyään avustavan erotuomarin lipun nousseen paitsion merkiksi. Selvittyään alkushokista PeKa pääsi heti hyvin otteluun mukaan. IPS:n alhainen prässitaso mahdollisti Karhujen pelinrakentelun alakerrassa, mutta isäntien tiivis puolustuspaketti ei päästänyt vieraita mellastamaan vaarallisilla maalintekoalueilla.

Ottelun ainoa hyväksytty maali ei tullutkaan rakennetun hyökkäyksen päätteeksi, vaan kotijoukkueen virheen seurauksena. Maalivahti Saku Hanski epäonnistui avauksessaan epätasaisella nurmikolla, ja säähavaintopallo päätyi Ferdi Balkiranille kuudentoistarajan tuntumaan. Balkiran harhautti yhden puolustajan ja hänen laukauksensa oli painumassa maaliin, mutta IPS-pakki sai pelastettua maaliviivalta. Purkupallo jäi kuitenkin lyhyeksi ja Atte Kallström pääsi laukomaan pelivälineen maaliin. Paras kavennusyritys syntyi PeKan puolustusalueen kommunikaatiokatkoksen jälkeen. Nollapelin pelannut Markus Kangas ei ollut samalla aaltopituudella vahvasti oikeana pakkina pelanneen Po Lawin kanssa ja nahkakuula päätyi kahdeksaantoista metriin Jukka Mönkäreelle. Mönkäreen laukaus vaikeasta asennosta oli todella lähellä osua raamien sisään, mutta pallo kimposi ulkoristikosta yli päätyrajan. Luoti väistetty, tuumivat pekalaiset.

 

Toinen puoliaika

 

Toisella puoliajalla PeKa sai pidettyä kenttätapahtumat suhteellisen hyvin kontrollissa ja isännät pysyivät poissa tuhannen taalan tasoituspaikoilta. Imatralaisten kunniaksi on todettava, että he eivät suostuneet pitkä päätyyn ja kaikki perään -taktiikkaan, vaan pyrkivät maltillisesti liikuttamaan pelivälinettä ja nimenomaan pelaamaan. Tämä on oikea tie, mikäli nuoria pelaajia halutaan kehittää. 

Kamppailun ensimmäinen ja viimeinen osuma oli kuitenkin jo merkitty pöytäkirjaan ja PeKa sai lähteä kotimatkalle kolmen tärkeän sarjapisteen kanssa.

 

 

PeKa - HaPK 1-0 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Arviolta kolmesataa silmäparia oli saapunut todistamaan Karhulan keskuskentällä kauden ensimmäistä Karhula-Hamina -derbyä. Ilta-auringon valaistessa näyttämöä olivat olosuhteet Kolmosdivarifutikselle mitä mainioimmat. Itse kentällä kohtasivat kautensa päinvastaisesti aloittaneet ryhmät: HaPKilla alla kaksi voittoa ja PeKalla kaksi tappiota.

Ottelu alkoi kohtalaisen hermostuneesti ja pysyi hermostuneena oikeastaan läpi ottelun. Pienikokoinen kenttä ei ainakaan parantanut joukkueiden mahdollisuuksia rakentaa peliänsä lyhyin syötöin. Maalipaikoilla ei herkuteltu ja ensimmäisellä puoliajalla maalia kohti suuntautuneiden laukausten määrä oli yhteenlaskettuna nolla (erittäin epävirallinen kirjanpito). Lähimpänä maaliverkon venytystä oli ex-PeKa nyky-HaPK Juska Glan, joka kiersi jo puolittain PeKan maalivahdin Markus Kankaan, mutta ei saanut kunnollista laukausta vaikeasta asennosta. Ensimmäisen puoliajan loppuvihellyksen ujeltaessa molemmat joukkueet olivat kiinni yhdessä sarjapisteessä.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso ei tuonut suuria muutoksia kenttätapahtumiin ja joukkueiden voimasuhteisiin. Ottelun ainoa osuma nähtiin kun jälkimmäistä nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia. PeKan oikea pakki Juho Raivela keskitti nousunsa päätteksi pallon boksiin, josta Ferdi Balkiran iski lähietäisyydeltä pallon ohi voimattoman Ville Särkän. Osuma oli komea. Johtomaalin jälkeen pallonhallinta oli enimmäkseen HaPKilla, mutta suurta hätää ei PeKalla ollut. Vaarallisenoloisia maalinedushässäköitä saivat vieraat kehitettyä muutaman, mutta kotijoukkueen onneksi niistä selvittin kuivin jaloin. 

PeKalta onnistujiksi on laskettava maalintekijä Ferdi Balkiran ja nollapelin pelannut Markus Kangas. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kuitenkin Juho Nykänen, joka operoi keskikentällä erittäin väkevästi ja oli Peli-Karhujen taistelutahdon ilmentymä.

 

PEPO - PeKa 1-0 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa lähti hakemaan hyvitystä avauskierroksen tappiolleen tiivistämällä puolustuspeliään. Heti alkuminuuteista asti karhulalaisten pelaaminen oli selvästi parempaa kuin kotiottelussa Savonlinnaa vastaan. Jo viidennellä minuutilla PeKa sai loistavan maalintekopaikan. Ferdi Balkiranin pieni jatko vapautti Samu Turan vetopaikkaan noin neljästätoista metristä, mutta vieraiden harmiksi kotijoukkueen maalivahti Otso Knuuttila otti "ison" torjunnan ja kamppailu pysyi maalittomana. 

Ensimmäisen puoliajan edetessä PEPO pääsi hallitsemaan palloa, mutta PeKa ei missään vaiheessa ollut suuressa hädässä. Ainoastaan huolimattomuus ja pakottamattomat virheet olivat Peli-Karhujen riesana. Lappeenrantalaiset käyttivät laitoja vahvasti hyväkseen ja heidän parhaat paikkansa tulivat keskityspalloista, mutta keskitysten laadussa oli viilattavaa ja laukauksetkin suuntautuivat pääasiassa ohi PeKa-maalin. Tauolle siis kiikarit taululla.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinenkin: tasaista kamppailua ilman tuhannen taalan paikkoja suuntaan tai toiseen. Kaikille oli selvää, että ensimmäisen maalin merkitys kasvaa suureksi, mikäli sellaista edes nähdään. Ja nähtiinhän se, kotijoukkueen riemuksi Peli-Karhujen päätyyn. Isäntien Tomi Karttunen luikerteli laidasta läpi ja lähetti matalan keskityksen, joka näytti jo menevän kaikkien läpi, mutta taka-alueella päivystänyt Peetu Juntunen oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa päästen siirtämään sisäsyrjällä pallon verkkoon.

Peli-Karhujen kannalta hiekkaa oli tiimalasissa aivan riittävästi tasoituksen tekemiseen, mutta PEPO piti pintansa. Kotijoukkueen kippari Niko Pyyhtiä poimi kaikki mahdolliset ja mahdottomat pääpallot ja johti puolustuslinjaa isännän ottein. Missään vaiheessa PeKa ei saanut painostettua PEPOa paniikkimoodiin: tasoitus jäi tekemättä ja pisteet jäivät Lappeenrantaan lukemin 1-0 (0-0).

 

 

 

PeKa - Edustus STPS 2-4 (0-3)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Pitkään odotettu kauden ensimmäinen peli ei jättänyt hymyjä kotijoukkueen pelaajien kasvoille. Pitkän matkan Karhulaan taittanut STPS ei niellyt kilometrejä turhaan, vaan poistui kotimatkalle täyden pistepotin kanssa. Vieraat olivat alusta asti isäntiä terävämpiä ja veivät kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla nimiinsä. Ensimmäisen reilun vartin aikana linnalaiset kurittivat kotijoukkuetta kahdesti. Ensiksi Veikkausliigassakin pelannut Zakaria Abahassine törkkäsi etutolpalta matalan keskityksen maaliin. Toisen maalin iski Tommi Ekmark, joka pääsi pitkän rajaheiton jäljiltä siirtämään vieraat kahden maalin karkumatkalle. 

Peli-Karhuilla oli läpi avausjakson suuria vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa. Liian usein topparit joutuivat pelaamaan korkeita palloja kärkeen Samu Turalle, joka jäi aivan liian yksin hyökkäyspäässä ja lähestulkoon jokainen kakkospallo jäi keltamustien pelaajille. Kun reilu viisi minuuttia ennen taukovihellystä vieraiden Abahassine onnistui tekemään illan toisen maalinsa, ei PeKa lähtenyt tauolle huonoista, vaan surkeista asetelmista.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle jaksolle PeKa sai hieman rivejään kuntoon ja pystyi haastamaan savonlinnalaisia aivan eri tavalla kuin ensimmäisellä nelivitosella. Ei voi kuitenkaan sanoa, että kavennus olisi roikkunut ilmassa, vaan kenttätapahtumat olivat kohtalaisen hyvin STPS:n komennossa. Vartti ennen loppua vieraat lopettivat viimeisetkin spekulaatiot ottelun voittajasta. Savonlinnalaiset repivät toistamiseen kotijoukkueen puolustuksen kappaleiksi yksinkertaisella rajaheittokuviolla ja Arvi Nieminen pääsi laittamaan vitosen viivalta hatun naulaan. Loppuminuutit toivat kuitenkin hieman balsamia karhulalaisten haavoihin. Aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä Samu Tura hankki rangaistuspotkun ja mies itse kävi toimittamassa yksitoistametrisen maaliin. Juuri ennen loppuvihellystä Aaro Säämänen puski kulmapotkusta loppulukemiksi 2-4.

Sarja-avauksesta jäi PeKalle kolme kehityskohdetta: puolustus, keskikenttä ja hyökkäys. Näitä osa-alueita lähdetään parantamaan lauantaina 2.5 PEPOn vieraana Lappeenrannassa.

 

 

Kausiennakko 2015

 

PeKa hyökkää kauteen 2015 vähimmäistavoitteenaan parantaa viime kauden seitsemättä sijaa. Viime kaudella Peli-Karhut hätyytteli kakkospaikkaa vielä muutama kierros ennen sarjan päätöstä, mutta viileät syksyiset olosuhteet kangistivat karhulalaiset alempaan keskikastiin. Koska PeKa haluaa välttää kuluneita sanontoja, todetaan vielä seuraava: jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja seuraava ottelu on aina tärkein ottelu.

Tammikuussa todenteolla alkanut valmistautuminen sesonkiin 2015 on sujunut kohtalaisen onnistuneesti. PeKa-laivaa kohti aurinkoisia satamia ohjaa totutusti Ari "Aku" Laitinen, jonka suonissa virtaa punavalkoinen PeKa-veri. Joukkueen runko on pysynyt melko hyvin kasassa. Muutamia uusiakin kasvoja on saapunut vahvuuteen. Kotkalaisen jalkapallokasvatuksen saanut Simo Luoma tuo vahvuutta ja taitoa hyökkäykseen. Puolustusta vahvistaa Tampereelta Kotkaan opiskelemaan muuttanut Jani Liski, joka on esittänyt harjoituskaudella väkeviä otteita. Takalinjoille on mahdollisesti tulossa vielä kovaluinen Erkka Länsimies, joka pelasi viime kaudella Ykköstä KTP:ssä. Hänen pelikuntonsa on toistaiseksi vielä arvoitus polvivaivojen takia. Lisäksi PeKa saa erittäin mieluisan "uuden" vahvituksen, kun viime kauden loukkaantumisen takia missannut maalivahti Markus Kangas palaa joukkueeseen.

Odotetut sarjapelit alkavat Peli-Karhujen osalta sunnuntaina 26. huhtikuuta. Karhulan keskuskentälle saapuu kova avausvastustaja, Savonlinnan Työväen Palloseura. Molemmat joukkueet himoitsevat voittoa ja sarjapisteistä nähtäneen kiivas taisto. Ottelu alkaa klo 18:00.

 

 

Preseason 2015

 

 

25.1.2015 PeKa - Purha                   5-1 (2-1)              Ruonalan halli        

 

08.2.2015 Sudet - PeKa                   2-1 (0-0)              Sami Hyypiä Areena

 

15.2.2015 PeKa - FC Peltirumpu      2-3 (2-1)               Ruonalan halli

 

21.2.2015 Kultsu FC - PeKa             3-4 (2-3)               Aviasport areena

 

15.3.2015 KJP A - PeKa                   0-1 (0-1)               Lehtomäki

 

16.3.2015 FC Peltirumpu - PeKa      1-2 (0-1)               Lehtomäki

 

28.3.2015 Nömme Kalju II - PeKa    1-0 (0-0)              Tallinna (EST)

 

10.4.2015 Purha - PeKa                   3-1 (1-1)               Myllykoski

 

11.4.2015 MiKi - PeKa                      1-3 (1-1)               Urpola, Mikkeli

 

 

 

 

Seuraava ottelu:

SavU - PeKa

La 6.6 klo 15:00

Savilahti

 

Seuraava kotiottelu:

PeKa - KuP

Su 14.6 klo 15:00

Karhulan keskuskenttä