Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue
« Takaisin seuran etusivulle
Edustusjoukkue 2015
PeKa - KuP

 

Edustus STPS - PeKa 1-0 (1-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa lähti kamppailuun haastavista lähtökohdista, kun muutama avainpelaaja puuttui kokoonpanosta ja vaihtopenkillä oli kokonaista kaksi pelaajaa. Lisäksi avauskokoonpanossa oli kolme vuonna 1999-syntynyttä pelaajaa, jotka tosin suoriutuivat tehtävistään vähintään kelvollisesti.

 

STPS hallitsi ottelun alkua ja piti pelivälinettä hallussaan selvästi vieraita enemmän. PeKan puolustusmuoto pysyi kuitenkin tiiviinä ja isännät joutuivat tyytymään pallonsiirtelyyn enimmäkseen keskialueella. Vaikka kotijoukkue ei loistavilla maalipaikoilla herkutellut, niin vielä vähemmän vaarallisia hyökkäyksiä oli PeKalla, Ferdi Balkiran jäi kärjessä auttamattoman yksinäiseksi. Ottelun ainoa maali syntyi viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Vieraat yrittivät pelata palloa hyökkäysalueelta alaspäin, mutta syöttö jäi liian hiljaiseksi. Irtopalloon syöksyi molemmista joukkueista yksi pelaaja ja ensimmäisenä paikalle ehti STPS -pelaaja, joka ohitti liukutaklaavan karhulalaisen ja säntäsi kaksi vastaan yksi –hyökkäykseen. Syöttö vapaaksi jääneelle Tomi Leivolle, joka ohitti PeKan Markus Kankaan matalalla laukauksella.

 

 

Toinen puoliaika 

 

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin, pallonhallinta kuitenkin tasoittui hivenen ja PeKakin pääsi ajoittain etenemään keskikentältä kuljettaen kohti isäntien puolustuslinjaa. Suuressa hädässä ei STPS kuitenkaan missään vaiheessa ollut. Itse asiassa 2-0 maali oli lähempänä kuin 1-1 tasoitus, mutta Markus Kangas ei suostunut antautumaan toista kertaa.

 

Kevätkierroksen ottelu Karhulassa päättyi savonlinnalaisten 2-4 voittoon ja siinä kamppailussa kentällä ei ollut kuin yksi joukkue. Tuohon kamppailuun peilaten Peli-Karhut oli huomattavasti paremmin pelissä mukana, mutta se ei kauheasti lämmitä, kun sarjapisteitä jäi kotiin vietäväksi pyöreä nolla.

 

MiKi - PeKa 0-2 (0-2)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kotijoukkue lähti kamppailuun kolme pistettä Peli-Karhuja edellä ja kotikenttäedun höystämänä lievänä ennakkosuosikkina. Ensimmäisellä jaksolla joukkueista vahvempi oli kuitenkin vierailija PeKa. Ottelu ei kauaa ennättänyt vanheta, kun Juho Nykänen jatkoi siitä mihin oli keskiviikkona Peltirumpua vastaan (teki kaksi maalia) jäänyt: ex-liigajyrä pääsi jatkamaan Markus Jääskeläisen antaman tarkan kulmapotkun päällään MiKi-maalin takanurkkaan. Alku hyvin, kaikki hyvin. Johto-osuman jälkeen monet olettivat MiKin sisuuntuvan ja alkaen vyöryttää hyökkäyksiään kohti karhulalaisten kenttäpäätyä, mutta toisin kävi. PeKa pelasi ajoittain erittäin hyvin ja kontrolloi ottelun tempoa. Mikkeliläisten hyökkäykset olivat tavattoman suoraviivaisia: pitkää palloa PeKa-päätyyn ja toiveet perään. Suurimmat sydämentykytykset aiheutuivat Kissojen pitkistä sivurajaheitoista, joita Markus Brusila linkosi kuin katapultti.

Vierasjoukkue tuplasi johtonsa loistavalla vastahyökkäyksellä. MiKi oli nostanut pelaajiaan PeKan rangaistusalueen sisään kuten kulmapotkuissa tavataan tehdä. Vieraat pääsivät onnistuneen purkupallon jälkeen hyökkäämään vauhdilla kohti vastustajan maalia. Atte Kallström syötti Markus Jääskeläisen laidalta läpi ja kuljetuksen jälkeen Jääskeläinen keskitti maalille, missä Ferdi Balkiran oli paikalla ja laukoi PeKan 0-2 johtoon. Ensimmäinen nelivitonen oli karhulalaisilta ajoittain todella mallikasta jalkapalloa ja tauolle mentiinkin vieraiden ansaitussa johdossa.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso ei hienouksia tarjonnut. MiKi tuli pukuhuoneesta selvästi aggressiivisempana kuin ensimmäisellä puoliajalla. PeKan pelaamisen rytmiä rikkoi lukuisat erikoistilanteet jotka saivat ottelutapahtumien etenemisen kovin katkonaiseksi. Vieraat lähinnä suojelivat johtoaan ja joutuivat pelaamaan vastaanottavana osapuolena. Pitkät sivurajaheitot olivat edelleen alituinen riesa, mutta maaliin asti ei nahkakuula tietään löytänyt. Todellinen tuhannen taalan kavennuspaikka avautui MiKin Sami Kontulaiselle reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Läpiajoon päässeen kärkimiehen viimeistely-yritys jäi tällä kertaa voimattomaksi ja kuparinen jäi kotijoukkueen osalta rikkomatta. 

MiKi ei selvästikään ollut tänään parhaimmillaan, mutta PeKan ensimmäisen puoliajan esitys oli karhulalaisten kannalta ilahduttava. Tästä alkaa pienimuotoinen kesätauko ja PeKan seuraava ottelu on kahden viikon kuluttua sunnuntaina 19.7 Savonlinnassa STPS:n vieraana.

 

PeKa - FC Peltirumpu 2-1 (1-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kamppailusta oli lupa odottaa tasaista: joukkueet majailivat jaetulla viidennellä sijalla sarjataulukossa. Tiukka ottelusta tulikin, johtoasema vaihtui ja kynsiä pureskeltiin loppuun asti. Alkuminuutit etenivät vieraiden komennossa. Kouvolalaisten aggressiivinen prässipelaaminen sai karhulalaisten pelinrakentelun takkuamaan. Tämän lisäksi Peltirumpu voitti keskikentän kakkospallot suurella prosentilla ja määräsi täten ottelun tahdin. Illan ensimmäinen maali nähtiin kun ottelua oli pelattu noin Cooperin testin verran. FC Peltirumpu pelasi pallon vasempaan laitaan, josta lähetettiin nopeasti laadukas keskitys PeKan maalille. Ensimmäisen pallossa oli Miikka Äijö, joka puski hallitusti pelivälineen etuyläkulmaan.

Tämän jälkeen PeKa alkoi prässätä tiukemmin ja pääsikin hiljalleen paremmin otteluun mukaan. Puolittaisia maalipaikkoja oli jokunen, vaarallisimmat tilanteet tulivat keskityksistä, joita ei kuitenkaan onnistuttu jatkamaan maalia kohti. Kymmenen minuuttia ennen taukoa Peltirummulla oli loistava mahdollisuus tuplata johtonsa. Joona Raatikainen pääsi yrittämään lähietäisyyltä, mutta viimeistely-yrityksen pysäytti PeKa-vahti Markus Kangas. Juuri ennen taukoa PeKa onnistui tasoituksessa. Tilanne oli sangen kiistanalainen, johtuen maaliviivateknologian puuttumisesta. Ottelun päätuomari käänsi katseensa avustavan suuntaan nähdessään Juho Nykäsen survomassa nahkakuulaa maaliin Peltirummun maaliviivan välittömässä läheisyydessä. Avustavan näkemyksen mukaan pallo ylitti maaliviivan ja pekalaiset tyytyivät tuomioon. Kouvolalaisten näkemys oli poikkeava, mutta tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

 

Toinen puoliaika

 

Toisen jakson ensimmäisen vartin aikana nähtiin muutamaan otteeseen harvinaisen sekavaa flipperipalloa keskikentällä. Kamppailu oli tasaista ja molemmilla joukkueilla pelaamisen taso ailahteli suuresti: muutaman minuutin painostusjakson jälkeen saatettiin hallinta menettää harhasyöttökombinaatiolla. Reilu vartti ennen loppua oli vierailla mahdollisuus siirtyä uudestaan johtoon. Vaihdosta sisään tullut Jani Sippula pääsi puolittain läpi, mutta erinomaisesti pelannut PeKa-kippari Riku Pikkarainen puolusti tilanteen loistavasti ja piti lukemat muuttumattomina. Heti perään toisessa päädyssä Ferdi Balkiranille avautui maalipaikka, mutta puolustuksen vaimentama laukaus pysähtyi Mikko Mäntysen sormiin.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua nähtiin ottelun ratkaissut tilanne. Peli-Karhujen Markus Jääskeläinen kaadettiin rangaistusalueen sisäpuolella ja pallo vietiin pilkulle. Jälleen vahvan ottelun pelannut Juho Nykänen tuplasi illan maalimääränsä laukomalla pallon tyylikkäästi yläkulmaan. Viimeinen kymppi oli PeKalta totutusti enemmän ja vähemmän paniikkia, mutta takaiskuilta vältyttiin. Täten tärkeät kolme sarjapistettä jäivät Karhulaan.

Palautusmisaika on PeKan osalta harvinaisen lyhyt: kevätkierroksen päättävä kamppailu Mikkelin Kissoja vastaan pelataan jo perjantai-iltana. Voitto tietäisi Kissojen ja Karhujen päätyvän kevätkierroksen jälkeen tasapisteisiin, mikkeliläisten voitto venyttäisi joukkueiden eron kuuteen pisteeseen. 

 

PeKa - Kultsu FC/2 0-0

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Molemmat osapuolet lähtivät keskiviikkoillan kamppailuun allaan puhtaat voitot (Kultsu - HaPK 2-0, Lappee JK - PeKa 0-5). Molemmat puolustukset pysyivät tilkittyinä, mutta hyökkäyspelin osalta ruuti oli kastunut kummallakin joukkueella. Avausjakso ja oikeastaan koko ottelu oli enemmän tai vähemmän PeKan hallintaa, mutta hyökkäyskolmanneksella asiat eivät loksahdelleet kohdilleen. Aktiivisin karhulalaisista hyökkäyssuuntaan oli keskikentältä taustanousuja tehnyt Juho Nykänen, joka ampui kahdesti niukasti maalin yli ensimmäisen jakson aikana. Kolmannella yrittämällä Nykäsen laukaus kilpistyi Kultsu-puolustajaan. Kotiyleisö oli vahvasti sitä mieltä, että veto blokattiin kädellä, mutta ottelun erotuomarin vastaus pilkkukyselyihin oli yksitavuinen ja yksiselitteinen ja peli jatkui.

 

Toinen puoliaika

 

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet iskeä peliväline maalipuiden sisälle, kuitenkaan siinä onnistumatta. Vieraiden paras tilaisuus aukesi Ville Homaselle, jonka laukauksen viidestätoista metristä torjui kotijoukkueen Markus Kangas. Isäntien Ferdi Balkiran pääsi sen sijaan puskemaan lähietäisyydeltä vain todetakseen Miko Pappisen torjuntavireen olleen nollapelin arvoinen. 

Vielä lisäajan viidennellä minuutilla PeKa oli niitata voitto-osuman, mutta Juho Nykäsen kengänkoko osoittautui liian pieneksi: kovasta kurotuksesta huolimatta hän ei yltänyt jatkamaan Juho Raivelan antamaa sivuvaparia Kultsun maaliin ja nollat pysyivät tulostaululla alusta loppuun. Tasapeliin tyytyväisempi oli Kultsu, PeKalle tasuri maistui tappiolta. 

 

Lappee JK - PeKa 0-5 (0-2)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Peli-Karhut pelasi tähän asti kauden parhaan ottelunsa vieraissa Lappee JK:ta vastaan. Palloa pystyttiin kierrättämään ja pelaamaan hyökkääjille, jotka pudottelivat palloja keskikenttämiehille, jotka pääsivät etenemään kasvot kohti vastustajan maalia. Ensimmäisen jakson hahmo oli Joni Ruuskanen, joka merkautti itsensä maalintekijätilastoihin kahdesti. Ensimmäinen osuma syntyi rangaistuspotkusta, toinen boksin sisältä Jani Liskin tarjoamasta syötöstä. 

 

Toinen puoliaika

 

Toinen nelivitonen noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin: PeKa hallitsi kenttätapahtumia. Karhulalaisten kolmannen osuman iski Jani Liski, joka pääsi akrobaattisella suorituksella viimeistelemään lähietäisyydeltä. Tämän jälkeen maalintekovastuu vierähti vaihtopelaajien harteille. Pariton kolmonen vaihtui tulostaululla parilliseksi neloseksi, kun b-juniori Oskari Kekkonen pääsi nostamaan pelivälineen maaliin. Viidennestä maalista vastasi PeKa-kasvatti Sami Raanti, joka pelasi pitkästä aikaa virallisessa jalkapallo-ottelussa. Ykkösdivarikokemuksella varustettu kärkimies hakee vielä pelituntumaa, mutta tällä hetkellä hän kiitää maali per peli -vauhdissa.

Lappee JK:lla oli tässä taistossa kaksi maalintekopaikkaa, mutta kuparinen jäi heidän osaltaan rikkomatta. Lappeenrantalaiset eivät olleet tässä kamppailussa parhaimmillaan, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että PeKa oli tänään erittäin hyvä. Pisteet vierasjoukkueen matkaan täysin ansaitusti.

 

 

PeKa - KuP 1-0 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Vain kahden minuutin pelaamisen jälkeen vieraat olivat siirtyä johtoon. Keskialueen seinäpelin jälkeen KuPin toppari Antti Pulkkinen pääsi testaamaan PeKan maalivahdin torjuntavirettä ja Markus Kangas estikin viimeistely-yrityksen jalallaan. Kakkospallo tippui vieraiden hyökkääjälle, mutta hänen laukaksensa kilpistyi PeKa-puolustukseen, mutta todella läheltä piti. Ensimmäinen vartti oli tasaista pelaamista, mutta hiljalleen hallinta alkoi siirtyä kotijoukkueelle. Hyökkäyskolmanneksella PeKa ei ollut parhaimmillaan. Viimeiset syötöt jättivät usein toivomisen varaa. Vasemmalla laidalla pelasi ensimmäistä otteluaan PeKassa Joni Ruuskanen, joka esiintyikin varsin pirteästi, ottaen huomioon niukan pelituntuman. Karhulalaisten ehkä vaarallisin tilanne avausjaksolla syntyi juuri Ruuskasen keskityksen ja laukauksen välimuodosta. Matala pallo tuli vitosen viivalle Atte Kallströmin jalkoihin, mutta lyhyt reaktioaika vei ohjauksesta osoitteen. Tauolle kiikarit tulostaululla.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen puoliaika noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinen. PeKa oli lievästi niskan päällä, mutta KuP puolusti tiiviisti ja pysyi hyvin kyydissä mukana. Ainoa täysosuma syntyi reilun tunnin pelaamisen jälkeen. PeKa iski kulmapotkun jälkitilanteesta: Joni Ruuskanen keskitti laidasta ja erikoistilanteen jäljiltä hyökkäysalueelle jäänyt toppari Aaro Säämänen puski hallitusti taka-alueelta nahkakuulan maaliin. Osuma ei vapauttanut kotijoukkuetta, pikemminkin päinvastoin. Ratkaisut muuttuivat hermostuneiksi ja palloa tyydyttiin pelaamaan isona KuPin puolustusalueelle. Vaikka rentous puuttui, tärkein pysyi: nolla omassa päädyssä. Puolustuslinja onnistui tänään kokonaisuudessaan mainiosti ja keskikentän pohjalla raatanut Jani Liski pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä.

PeKa pelaa seuraavaksi jo keskiviikkona 24.6, kun se matkustaa Lappeenrantaan Lappee JK:n vieraaksi.  

 

 

SavU - PeKa 1-1 (0-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKan lähtökohdat otteluun eivät olleet kovin lupaavat: kolme avauksen miestä pois kokoonpanosta ja viimeiset kolme vierailua SavUa vastaan olivat tuottaneet yhteensä nolla pistettä. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä PeKa pelasi kohtalaisen tasapainoisen avauspuoliajan. Puolustettaessa välit pysyivät tiiviinä ja kotijoukkue joutui siirtelemään palloa omassa puolustuslinjassaan kaukana Peli-Karhujen maalilta. Muutamaa keskitystilannetta lukuun ottamatta Markus Kangas selvisi maalillaan melko helpolla. Kun Peli-Karhutkaan ei päässyt myllyttämään toiseen päätyyn, voidaan avausjakson todeta olleen kohtalaiset tasainen. Ainoa erotus joukkueiden välillä oli kymmenisen minuuttia ennen taukoa syntynyt ottelun ensimmäinen maali, joka oli karhulalaisten b-juniori Elmeri Oksasen käsialaan. Tarkka sijoitus kuudentoista-alueen rajamailta upposi vastustamattomasti SavU-maalin takayläkulmaan.

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso oli niukkaa SavUn hallintaa. Vahvana kotijoukkueena tunnettu ryhmä nosti prässitasoaan ja esti PeKan pelinrakentelun alakerran kautta. PeKa pysyi kuitenkin kyydissä suhteellisen hyvin mukana, mutta joutui antautumaan vajaan tunnin kohdalla. Liukkaan laitalinkin Jarmo Oravan keskitys ajatui taka-alueella päivystäneelle Mikko Mutkalle, joka viimeisteli todella tyylikkäästi sisäsyrjällään takanurkkaan. Hetki tämän jälkeen oli SavU siirtyä johtoon kulmapotkusta, mutta vieraiden veräjänvartija Markus Kangas pelasti maaliviivalta. PeKan paras paikka jälkimmäisellä jaksolla oli kulmapotkuhässäkkä, jossa Atte Kallström oli päästä sutimaan palloa lähietäisyydeltä kohti maalia, mutta isäntien puolustaja ennätti estämään Kallströmmin aikeet. Vaikka isännät olivat vahvempia toisella puoliajalla, niin ei tasatulos huutava vääryys ollut. Lopputulos siis sopuisa 1-1.

 

PeKa - Purha 2-3 (1-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kauden kolmanteen kotiotteluun PeKa sai vieraakseen sarjanousija Inkeroisten Purhan, joka on aloittanut kautensa kohtalaisen mallikkaasti. Vierailijat saivat otteluun surkean alun, kun PeKan Atte Kallström laukoi kotijoukkueen johtoon jo seitsemän peliminuutin jälkeen. PeKan salama-alku paljastui silmänlumeeksi, sillä ensimmäisellä jaksolla tahtipuikkoa heiluttivat sinipaidat Inkeroisista. Peli-Karhut olivat alati askeleen jäljessä ja kakkospallot jäivät järjestäen vieraiden haltuun. Purhan pallonhallinta konkretisoitui tasoitusosumaksi puolen tunnin kohdalla, kun Henri Seppä pääsi siirtämään keskityksen maaliin noin kymmenen metrin päässä PeKa-maalista. Tasoitusmaali oli ansaittu ja PeKan heikosta jaksosta kertoo se, että se oli joukkueista tyytyväisempi siirryttäessä tauon viettoon tasatilanteessa. 

 

Toinen puoliaika

 

Toisen nelivitosen alku oli kotijoukkueen. Paras paikka osui Ferdi Balkiranille, joka pääsi ohjaamaan maalinedustalta Miro Sundholmin keskityksestä kohti maalia, mutta Petri Lappalainen esitti komean torjunnan. PeKan vahvan rynnistyksen jälkeen oli vanhan fraasin aika osoittaa pitävänsä paikkansa: jos et tee paikoista itse, niin vastustaja rokottaa välittömästi. Pelikellossa 54 minuuttia ja Purha sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Paavo Kujalan napakka laukaus upposi PeKa-maalin alakulmaan. Tämä täysosuma käänsi momentumia vieraiden suuntaan, mutta karhulalaiset tulivat vielä tasoihin. Ferdi Balkiran tuikkasi tasoituksen lähietäisyydeltä sivuvaparin jälkitilanteesta. Onni osoittautui kuitenkin lyhytaikaiseksi. Kaksi minuuttia tasoituksesta ja Purha kuittasi toisessa päädyssä. Pitkän sivurajaheiton jälkeen peliväline ajautui Niko Harjulalle, joka iski taululle lukemat 2-3. Lopussa PeKa haki kuumeisesti tasoitusta, mutta vieraat kestivät loppuun asti ja kuittasivat kolme sarjapistettä.

 

Edustus IPS - PeKa 0-1 (0-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Imatran vierailu alkoi PeKan kannalta katastrofaalisesti. Kotijoukkue sai pallon vieraiden maaliin vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen erikoistilanteesta. Karhulalaiset huokaisivat kuitenkin helpotuksesta nähtyään avustavan erotuomarin lipun nousseen paitsion merkiksi. Selvittyään alkushokista PeKa pääsi heti hyvin otteluun mukaan. IPS:n alhainen prässitaso mahdollisti Karhujen pelinrakentelun alakerrassa, mutta isäntien tiivis puolustuspaketti ei päästänyt vieraita mellastamaan vaarallisilla maalintekoalueilla.

Ottelun ainoa hyväksytty maali ei tullutkaan rakennetun hyökkäyksen päätteeksi, vaan kotijoukkueen virheen seurauksena. Maalivahti Saku Hanski epäonnistui avauksessaan epätasaisella nurmikolla, ja säähavaintopallo päätyi Ferdi Balkiranille kuudentoistarajan tuntumaan. Balkiran harhautti yhden puolustajan ja hänen laukauksensa oli painumassa maaliin, mutta IPS-pakki sai pelastettua maaliviivalta. Purkupallo jäi kuitenkin lyhyeksi ja Atte Kallström pääsi laukomaan pelivälineen maaliin. Paras kavennusyritys syntyi PeKan puolustusalueen kommunikaatiokatkoksen jälkeen. Nollapelin pelannut Markus Kangas ei ollut samalla aaltopituudella vahvasti oikeana pakkina pelanneen Po Lawin kanssa ja nahkakuula päätyi kahdeksaantoista metriin Jukka Mönkäreelle. Mönkäreen laukaus vaikeasta asennosta oli todella lähellä osua raamien sisään, mutta pallo kimposi ulkoristikosta yli päätyrajan. Luoti väistetty, tuumivat pekalaiset.

 

Toinen puoliaika

 

Toisella puoliajalla PeKa sai pidettyä kenttätapahtumat suhteellisen hyvin kontrollissa ja isännät pysyivät poissa tuhannen taalan tasoituspaikoilta. Imatralaisten kunniaksi on todettava, että he eivät suostuneet pitkä päätyyn ja kaikki perään -taktiikkaan, vaan pyrkivät maltillisesti liikuttamaan pelivälinettä ja nimenomaan pelaamaan. Tämä on oikea tie, mikäli nuoria pelaajia halutaan kehittää. 

Kamppailun ensimmäinen ja viimeinen osuma oli kuitenkin jo merkitty pöytäkirjaan ja PeKa sai lähteä kotimatkalle kolmen tärkeän sarjapisteen kanssa.

 

 

PeKa - HaPK 1-0 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Arviolta kolmesataa silmäparia oli saapunut todistamaan Karhulan keskuskentällä kauden ensimmäistä Karhula-Hamina -derbyä. Ilta-auringon valaistessa näyttämöä olivat olosuhteet Kolmosdivarifutikselle mitä mainioimmat. Itse kentällä kohtasivat kautensa päinvastaisesti aloittaneet ryhmät: HaPKilla alla kaksi voittoa ja PeKalla kaksi tappiota.

Ottelu alkoi kohtalaisen hermostuneesti ja pysyi hermostuneena oikeastaan läpi ottelun. Pienikokoinen kenttä ei ainakaan parantanut joukkueiden mahdollisuuksia rakentaa peliänsä lyhyin syötöin. Maalipaikoilla ei herkuteltu ja ensimmäisellä puoliajalla maalia kohti suuntautuneiden laukausten määrä oli yhteenlaskettuna nolla (erittäin epävirallinen kirjanpito). Lähimpänä maaliverkon venytystä oli ex-PeKa nyky-HaPK Juska Glan, joka kiersi jo puolittain PeKan maalivahdin Markus Kankaan, mutta ei saanut kunnollista laukausta vaikeasta asennosta. Ensimmäisen puoliajan loppuvihellyksen ujeltaessa molemmat joukkueet olivat kiinni yhdessä sarjapisteessä.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso ei tuonut suuria muutoksia kenttätapahtumiin ja joukkueiden voimasuhteisiin. Ottelun ainoa osuma nähtiin kun jälkimmäistä nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia. PeKan oikea pakki Juho Raivela keskitti nousunsa päätteksi pallon boksiin, josta Ferdi Balkiran iski lähietäisyydeltä pallon ohi voimattoman Ville Särkän. Osuma oli komea. Johtomaalin jälkeen pallonhallinta oli enimmäkseen HaPKilla, mutta suurta hätää ei PeKalla ollut. Vaarallisenoloisia maalinedushässäköitä saivat vieraat kehitettyä muutaman, mutta kotijoukkueen onneksi niistä selvittin kuivin jaloin. 

PeKalta onnistujiksi on laskettava maalintekijä Ferdi Balkiran ja nollapelin pelannut Markus Kangas. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kuitenkin Juho Nykänen, joka operoi keskikentällä erittäin väkevästi ja oli Peli-Karhujen taistelutahdon ilmentymä.

 

PEPO - PeKa 1-0 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa lähti hakemaan hyvitystä avauskierroksen tappiolleen tiivistämällä puolustuspeliään. Heti alkuminuuteista asti karhulalaisten pelaaminen oli selvästi parempaa kuin kotiottelussa Savonlinnaa vastaan. Jo viidennellä minuutilla PeKa sai loistavan maalintekopaikan. Ferdi Balkiranin pieni jatko vapautti Samu Turan vetopaikkaan noin neljästätoista metristä, mutta vieraiden harmiksi kotijoukkueen maalivahti Otso Knuuttila otti "ison" torjunnan ja kamppailu pysyi maalittomana. 

Ensimmäisen puoliajan edetessä PEPO pääsi hallitsemaan palloa, mutta PeKa ei missään vaiheessa ollut suuressa hädässä. Ainoastaan huolimattomuus ja pakottamattomat virheet olivat Peli-Karhujen riesana. Lappeenrantalaiset käyttivät laitoja vahvasti hyväkseen ja heidän parhaat paikkansa tulivat keskityspalloista, mutta keskitysten laadussa oli viilattavaa ja laukauksetkin suuntautuivat pääasiassa ohi PeKa-maalin. Tauolle siis kiikarit taululla.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinenkin: tasaista kamppailua ilman tuhannen taalan paikkoja suuntaan tai toiseen. Kaikille oli selvää, että ensimmäisen maalin merkitys kasvaa suureksi, mikäli sellaista edes nähdään. Ja nähtiinhän se, kotijoukkueen riemuksi Peli-Karhujen päätyyn. Isäntien Tomi Karttunen luikerteli laidasta läpi ja lähetti matalan keskityksen, joka näytti jo menevän kaikkien läpi, mutta taka-alueella päivystänyt Peetu Juntunen oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa päästen siirtämään sisäsyrjällä pallon verkkoon.

Peli-Karhujen kannalta hiekkaa oli tiimalasissa aivan riittävästi tasoituksen tekemiseen, mutta PEPO piti pintansa. Kotijoukkueen kippari Niko Pyyhtiä poimi kaikki mahdolliset ja mahdottomat pääpallot ja johti puolustuslinjaa isännän ottein. Missään vaiheessa PeKa ei saanut painostettua PEPOa paniikkimoodiin: tasoitus jäi tekemättä ja pisteet jäivät Lappeenrantaan lukemin 1-0 (0-0).

 

 

 

PeKa - Edustus STPS 2-4 (0-3)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Pitkään odotettu kauden ensimmäinen peli ei jättänyt hymyjä kotijoukkueen pelaajien kasvoille. Pitkän matkan Karhulaan taittanut STPS ei niellyt kilometrejä turhaan, vaan poistui kotimatkalle täyden pistepotin kanssa. Vieraat olivat alusta asti isäntiä terävämpiä ja veivät kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla nimiinsä. Ensimmäisen reilun vartin aikana linnalaiset kurittivat kotijoukkuetta kahdesti. Ensiksi Veikkausliigassakin pelannut Zakaria Abahassine törkkäsi etutolpalta matalan keskityksen maaliin. Toisen maalin iski Tommi Ekmark, joka pääsi pitkän rajaheiton jäljiltä siirtämään vieraat kahden maalin karkumatkalle. 

Peli-Karhuilla oli läpi avausjakson suuria vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa. Liian usein topparit joutuivat pelaamaan korkeita palloja kärkeen Samu Turalle, joka jäi aivan liian yksin hyökkäyspäässä ja lähestulkoon jokainen kakkospallo jäi keltamustien pelaajille. Kun reilu viisi minuuttia ennen taukovihellystä vieraiden Abahassine onnistui tekemään illan toisen maalinsa, ei PeKa lähtenyt tauolle huonoista, vaan surkeista asetelmista.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle jaksolle PeKa sai hieman rivejään kuntoon ja pystyi haastamaan savonlinnalaisia aivan eri tavalla kuin ensimmäisellä nelivitosella. Ei voi kuitenkaan sanoa, että kavennus olisi roikkunut ilmassa, vaan kenttätapahtumat olivat kohtalaisen hyvin STPS:n komennossa. Vartti ennen loppua vieraat lopettivat viimeisetkin spekulaatiot ottelun voittajasta. Savonlinnalaiset repivät toistamiseen kotijoukkueen puolustuksen kappaleiksi yksinkertaisella rajaheittokuviolla ja Arvi Nieminen pääsi laittamaan vitosen viivalta hatun naulaan. Loppuminuutit toivat kuitenkin hieman balsamia karhulalaisten haavoihin. Aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä Samu Tura hankki rangaistuspotkun ja mies itse kävi toimittamassa yksitoistametrisen maaliin. Juuri ennen loppuvihellystä Aaro Säämänen puski kulmapotkusta loppulukemiksi 2-4.

Sarja-avauksesta jäi PeKalle kolme kehityskohdetta: puolustus, keskikenttä ja hyökkäys. Näitä osa-alueita lähdetään parantamaan lauantaina 2.5 PEPOn vieraana Lappeenrannassa.

 

 

Kausiennakko 2015

 

PeKa hyökkää kauteen 2015 vähimmäistavoitteenaan parantaa viime kauden seitsemättä sijaa. Viime kaudella Peli-Karhut hätyytteli kakkospaikkaa vielä muutama kierros ennen sarjan päätöstä, mutta viileät syksyiset olosuhteet kangistivat karhulalaiset alempaan keskikastiin. Koska PeKa haluaa välttää kuluneita sanontoja, todetaan vielä seuraava: jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja seuraava ottelu on aina tärkein ottelu.

Tammikuussa todenteolla alkanut valmistautuminen sesonkiin 2015 on sujunut kohtalaisen onnistuneesti. PeKa-laivaa kohti aurinkoisia satamia ohjaa totutusti Ari "Aku" Laitinen, jonka suonissa virtaa punavalkoinen PeKa-veri. Joukkueen runko on pysynyt melko hyvin kasassa. Muutamia uusiakin kasvoja on saapunut vahvuuteen. Kotkalaisen jalkapallokasvatuksen saanut Simo Luoma tuo vahvuutta ja taitoa hyökkäykseen. Puolustusta vahvistaa Tampereelta Kotkaan opiskelemaan muuttanut Jani Liski, joka on esittänyt harjoituskaudella väkeviä otteita. Takalinjoille on mahdollisesti tulossa vielä kovaluinen Erkka Länsimies, joka pelasi viime kaudella Ykköstä KTP:ssä. Hänen pelikuntonsa on toistaiseksi vielä arvoitus polvivaivojen takia. Lisäksi PeKa saa erittäin mieluisan "uuden" vahvituksen, kun viime kauden loukkaantumisen takia missannut maalivahti Markus Kangas palaa joukkueeseen.

Odotetut sarjapelit alkavat Peli-Karhujen osalta sunnuntaina 26. huhtikuuta. Karhulan keskuskentälle saapuu kova avausvastustaja, Savonlinnan Työväen Palloseura. Molemmat joukkueet himoitsevat voittoa ja sarjapisteistä nähtäneen kiivas taisto. Ottelu alkaa klo 18:00.

 

 

Preseason 2015

 

 

25.1.2015 PeKa - Purha                   5-1 (2-1)              Ruonalan halli        

 

08.2.2015 Sudet - PeKa                   2-1 (0-0)              Sami Hyypiä Areena

 

15.2.2015 PeKa - FC Peltirumpu      2-3 (2-1)               Ruonalan halli

 

21.2.2015 Kultsu FC - PeKa             3-4 (2-3)               Aviasport areena

 

15.3.2015 KJP A - PeKa                   0-1 (0-1)               Lehtomäki

 

16.3.2015 FC Peltirumpu - PeKa      1-2 (0-1)               Lehtomäki

 

28.3.2015 Nömme Kalju II - PeKa    1-0 (0-0)              Tallinna (EST)

 

10.4.2015 Purha - PeKa                   3-1 (1-1)               Myllykoski

 

11.4.2015 MiKi - PeKa                      1-3 (1-1)               Urpola, Mikkeli

 

 

 

 

Seuraava ottelu:

PeKa - PEPO

Ke 29.7 klo 19:00

Karhulan keskuskenttä

 

Seuraava kotiottelu:

PeKa - PEPO

Ke 29.7 klo 19:00

Karhulan keskuskenttä