Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue
« Takaisin seuran etusivulle

PeKa - Edustus STPS 2-4 (0-3)

Ensimmäinen puoliaika

Pitkään odotettu kauden ensimmäinen peli ei jättänyt hymyjä kotijoukkueen pelaajien kasvoille. Pitkän matkan Karhulaan taittanut STPS ei niellyt kilometrejä turhaan, vaan poistui kotimatkalle täyden pistepotin kanssa. Vieraat olivat alusta asti isäntiä terävämpiä ja veivät kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla nimiinsä. Ensimmäisen reilun vartin aikana linnalaiset kurittivat kotijoukkuetta kahdesti. Ensiksi Veikkausliigassakin pelannut Zakaria Abahassine törkkäsi etutolpalta matalan keskityksen maaliin. Toisen maalin iski Tommi Ekmark, joka pääsi pitkän rajaheiton jäljiltä siirtämään vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Peli-Karhuilla oli läpi avausjakson suuria vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa. Liian usein topparit joutuivat pelaamaan korkeita palloja kärkeen Samu Turalle, joka jäi aivan liian yksin hyökkäyspäässä ja lähestulkoon jokainen kakkospallo jäi keltamustien pelaajille. Kun reilu viisi minuuttia ennen taukovihellystä vieraiden Abahassine onnistui tekemään illan toisen maalinsa, ei PeKa lähtenyt tauolle huonoista, vaan surkeista asetelmista.

Toinen puoliaika

Toiselle jaksolle PeKa sai hieman rivejään kuntoon ja pystyi haastamaan savonlinnalaisia aivan eri tavalla kuin ensimmäisellä nelivitosella. Ei voi kuitenkaan sanoa, että kavennus olisi roikkunut ilmassa, vaan kenttätapahtumat olivat kohtalaisen hyvin STPS:n komennossa. Vartti ennen loppua vieraat lopettivat viimeisetkin spekulaatiot ottelun voittajasta. Savonlinnalaiset repivät toistamiseen kotijoukkueen puolustuksen kappaleiksi yksinkertaisella rajaheittokuviolla ja Arvi Nieminen pääsi laittamaan vitosen viivalta hatun naulaan. Loppuminuutit toivat kuitenkin hieman balsamia karhulalaisten haavoihin. Aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä Samu Tura hankki rangaistuspotkun ja mies itse kävi toimittamassa yksitoistametrisen maaliin. Juuri ennen loppuvihellystä Aaro Säämänen puski kulmapotkusta loppulukemiksi 2-4.

Sarja-avauksesta jäi PeKalle kolme kehityskohdetta: puolustus, keskikenttä ja hyökkäys. Näitä osa-alueita lähdetään parantamaan lauantaina 2.5 PEPOn vieraana Lappeenrannassa.

Kausiennakko 2015

PeKa hyökkää kauteen 2015 vähimmäistavoitteenaan parantaa viime kauden seitsemättä sijaa. Viime kaudella Peli-Karhut hätyytteli kakkospaikkaa vielä muutama kierros ennen sarjan päätöstä, mutta viileät syksyiset olosuhteet kangistivat karhulalaiset alempaan keskikastiin. Koska PeKa haluaa välttää kuluneita sanontoja, todetaan vielä seuraava: jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja seuraava ottelu on aina tärkein ottelu.

Tammikuussa todenteolla alkanut valmistautuminen sesonkiin 2015 on sujunut kohtalaisen onnistuneesti. PeKa-laivaa kohti aurinkoisia satamia ohjaa totutusti Ari "Aku" Laitinen, jonka suonissa virtaa punavalkoinen PeKa-veri. Joukkueen runko on pysynyt melko hyvin kasassa. Muutamia uusiakin kasvoja on saapunut vahvuuteen. Kotkalaisen jalkapallokasvatuksen saanut Simo Luoma tuo vahvuutta ja taitoa hyökkäykseen. Puolustusta vahvistaa Tampereelta Kotkaan opiskelemaan muuttanut Jani Liski, joka on esittänyt harjoituskaudella väkeviä otteita. Takalinjoille on mahdollisesti tulossa vielä kovaluinen Erkka Länsimies, joka pelasi viime kaudella Ykköstä KTP:ssä. Hänen pelikuntonsa on toistaiseksi vielä arvoitus polvivaivojen takia. Lisäksi PeKa saa erittäin mieluisan "uuden" vahvituksen, kun viime kauden loukkaantumisen takia missannut maalivahti Markus Kangas palaa joukkueeseen.

Odotetut sarjapelit alkavat Peli-Karhujen osalta sunnuntaina 26. huhtikuuta. Karhulan keskuskentälle saapuu kova avausvastustaja, Savonlinnan Työväen Palloseura. Molemmat joukkueet himoitsevat voittoa ja sarjapisteistä nähtäneen kiivas taisto. Ottelu alkaa klo 18:00.

Preseason 2015

25.1.2015 PeKa - Purha                   5-1 (2-1)              Ruonalan halli

08.2.2015 Sudet - PeKa                   2-1 (0-0)              Sami Hyypiä Areena

15.2.2015 PeKa - FC Peltirumpu      2-3 (2-1)               Ruonalan halli