Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue
« Takaisin seuran etusivulle
Edustusjoukkue 2015
PeKa - Edustus IPS

 

FC Peltirumpu - PeKa 3-1 (1-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Viime vuosina järjestäen tasaisia kamppailuja keskenään pelanneet Peltirumpu ja PeKa ottivat mittaa toisistaan Kolmosen päätöskierroksella. PeKa lähti kamppailuun todella nuorella ryhmällä, kun peräti viisi B-junioria oli mahdutettu avauskokoonpanoon.

Kotijoukkue sai kamppailuun loistavan alun, kun se iski ensimmäisen maalin jo viidennellä peliminuutilla. Todella vaarattoman oloinen vapaapotku noin puolesta kentästä pomppi lopulta Jukka-Kristian Kujalalle, jonka laukaus ei täydellisesti onnistunut, mutta lipui silti PeKa-maalin takakulmaan. Ottelun alkuminuutit olivat karhulalaisille todella vaikeita ja Peltirumpu määräsi tahdin. Noin vartin pelin jälkeen PeKa alkoi saada juonenpäästä kiinni. Yhdeksännellätoista minuutilla Peli-Karhut iski yhden kauden hienoimmista maaleistaan. Pallo pelattiin kymppialueelle Samu Turalle, joka pudotti pallon herkällä kosketuksella Atte Kallströmille. Piikissä pelannut Kaarel Usta tunnisti tilanteen ja lähti tiputuksen hetkellä pystyjuoksuun. Kallström laittoi pystypallon ensimmäisestä kosketuksesta linjan taakse, ja Usta viimeisteli näyttävän kuvion päätteeksi tasoituksen. Alku oli yhtä Peltirumpua, mutta tasoituksen jälkeen osapuolet pelasivat varsin tasapäisesti ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

 

Toinen puoliaika

 

Puoliaikatilanne olisi riittänyt PeKalle nelospaikan varmistamiseen sarjataulukossa. Viidentenä ennen tätä ottelua majaillut Peltirumpu tarvitsi voiton ohittaakseen karhulalaiset sarjataulukossa. Harmittavasti PeKa ei kestänyt täyttä ysikymppistä Peltirummun kyydissä. Kauden viimeisellä kymmenminuutisella huomion keskipisteenä oli isäntien Jussi Lanu. Hän kaatoi kahteen otteeseen kylmää vettä pekalaisten niskaan. Varsinkin jälkimmäinen osuma oli erittäin näyttävä ja terävä laukaus boksin sisältä. FC Peltirumpu päätti kautensa 3-1 voittoon ja kipusi Peli-Karhujen ohi sarjataulukon neloseksi. PeKan lopullinen sijoitus sarjataulukossa oli viides, parannusta kauteen 2014 tuli kahden pykälän verran. 

 

 

PeKa - MiKi 0-4 (0-2)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Mikkeliläiset saapuivat iltavalaistulle Karhulan keskuskentän tekonurmelle mielessään hyvitys kevätkierroksen vastaavasta kohtaamisesta. Silloin PeKa haki Urskilta vierasvoiton, mutta sen jälkeen MiKin tahti on ollut vakuuttavaa: kuusi voittoa, kolme tasapeliä ja nolla tappiota. 

Olosuhteet olivat naurettavan voimakasta tuulta lukuun ottamatta jalkapalloilijalle mieleiset. Syksyinen ilta lyhtyjen loisteessa jalkapallokentällä on monelle pelaajalle suosikki olosuhde. Pienehkö kenttä teki molempien osapuolien pelinrakentelun hankalaksi. Tilan vähyys sai erityisesti karhulalaisten puolustuspäässä aikaan hätiköityjä ratkaisuja ja helppoja pallonmenetyksiä. Peli-Karhujen paras maalipaikka koko ottelussa tuli noin 25 minuutin kohdalla. Oikeana pakkina pelannut Antti Kaitasuo vapautti pystysyötöllään Samu Turan läpiajoon. Nokikkain MiKin maalivahdin kanssa päässyt Tura tekee tästä paikasta yleensä yhdeksän kertaa kymmenestä maalin, mutta tällä kertaa Joose Koskirannan ohittanut laukaus ohitti myös maalin ja lipui päätyrajasta yli. 

Tämän jälkeen alkoi vieraiden rajaheitto-show. Erittäin pitkiä heittoja lingonnut Markus Brusila oli piikki karhulalaisten lihassa. Tämän aseen kanssa PeKa oli alati vaikeuksissa. Ensimmäisen kerran verkko heilahti reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen, kun Juho Hasu kävi jatkamassa rajaheiton maaliin. Sama kaava toistui muutama minuutti avausosuman jälkeen, tällä kertaa Henrik Rahikainen toimi tilanteen päättäjänä. Mikkeliläiset tauon viettoon 0-2 johdossa. 

Toinen puoliaika

 

MiKi ratkaisi kamppailun toisen puoliajan ensimmäisellä kymmenellä minuutilla. Ensin Juho Hasu iski illan toisensa, yllättäen pitkän rajaheiton jälkitilanteesta. Mikkeliläisten neljäs maali syntyi pilkusta, kun PeKan maalilla pelannut Olli Suortti kaatoi MiKi-pelaajan rankkarin arvoisesti. Pitkien heittojen erikoismies Markus Brusila näytti, että maalinteko onnistuu myös. Pilkku sisään ja hyvän yön toivotus PeKalle. 

Ottelun ratkettua molemmat joukkueet aloittivat vaihtoruletin ja minuutteja pelattiin kellosta pois. Mitään hätkähdyttävää ei loppuminuuteilla tapahtunut. Nuori PeKa poistui kentältä taskut oppirahoista tyhjinä ja kokeneempi MiKi-miehistö päätti vierasmatkansa mieluisaan 4-0 voittoon. 

Peli-Karhujen kauden viimeinen ottelu on lauantaina 26.9 Kouvolassa FC Peltirummun vieraana.

 

Kultsu FC/2 - PeKa 1-2 (1-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Joutsenon keskuskentällä nähtiin kaksi pelaavaa joukkuetta. Molemmat osapuolet pyrkivät pelaamaan keskikentän kautta palloa hyökkäysalueelle. Ensimmäinen maali oli lähellä kymmenen peliminuutin jälkeen, kun Kultsu oli iskeä kulmapotkusta. Takatolpalla päivystänyt PeKa-pakki Po Law sai kuitenkin estettyä punamustien osuman aivan maaliviivan tuntumasta. Pari minuuttia äskeisen läheltä piti -tilanteen jälkeen PeKa maalasi toisessa päässä kenttää. Juho Raivela löi alkutahdit pallonriistollaan. Rosvouksen jälkeen Raivela pelasi pallon laitaan Atte Kallströmille, joka keskitti pelivälineen kohti Robert Tommolaa maalinedustalle. Tommola ei kunnollista osumaa palloon saanut, mutta toisesta aallosta maalille rientänyt Juho Nykänen laukoi vasurillaan Peli-Karhut johtoon. 

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista kamppailua. Myös joukkueiden maalimäärät olivat tasan. Puolen tunnin kohdalla Kultsu pääsi hieman helposti etenemään keskikaistalta. Hyökkäys päättyi vaaralliseen laukaukseen, jonka torjui vahvan ottelun pelannut PeKan maalivahti Akseli Kivi. Paluupallolla oli kuitenkin ensimmäisenä konkarihyökkääjä Pertti Rytinki siirtäen joutsenolaiset tasoihin.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso oli PeKalta parempaa pelaamista kuin ensimmäinen. Pallonhallintaa oli, mutta maalipaikkoja ei niinkään. Ratkaisevaksi tekijäksi osoittautui vaihtopenkin syvyys. Voittomaali syntyi kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä. Vaihdosta sisään tullut, aina yhtä vahvalla asenteella pelaava Gentian Fusha, pääsi nauttimaan Atte Kallströmmin loistavasta pystysyötöstä. Läpiajoon vapautunut Fusha ei hätiköinyt, vaan sijoitti pelivälineen viileästi takakulmaan. 

Kotijoukkue oli tasoittaa... ja tasoittikin loppuhetkillä. Loistava vapaapotku noin 18 metristä kolahti PeKa-maalin tolppaan ja ensimmäsenä paluupallossa oli punamustien pelaaja, joka laukoi pallon maaliin. Sivurajalla seisoi kuitenkin avustava erotuomari lippu ylhäällä ja täysosuma hylättiin paitsiona. Vieraille suosiollisen paitsioliputuksen jälkeen ei Kultsu enää saanut maalitilanteita luotua ja täten täydet kolme sarjapistettä matkasi PeKan mukana Karhulaan.

 

PeKa - Lappee JK 5-1 (4-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Viimeistelyharjoituksissa läpi käydyt erikoistilannekuviot tehosivat jo seitsemännellä peliminuutilla, kun Juho Raivelan tarkka kulmapotku löysi etutolpalle juosseen Jani Liskin. Kliininen viimeistelijä Liski puski pelivälineen etuyläkulmaan ja siirsi PeKan johtoon. Ensimmäisellä nelivitosella isäntien peliesitys oli kaiken kaikkiaan keskinkertainen ja Lappee JK olikin päästä tasoittamaan puntit parinkymmenen minuutin kohdalla. Lauri Kykkänen pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta kotijoukkueen maalilla pelannut Samuli Kalliomaa esti tasoituksen syntymisen. Ensimmäisen jakson viimeisellä kolmanneksella PeKa käytännössä ratkaisi kamppailun. Ensin tulikuumassa vireessä oleva Markus Jääskeläinen iski kahdesti kolmen minuutin sisään. Kun Atte Kallström osui kulmapotkun jälkitilanteesta reilu viisi minuuttia ennen taukovihellystä oli PeKalla turvallinen 4-0 johtoasema kun siirryttiin pukuhuoneisiin viettämään lakisääteistä.

 

Toinen puoliaika

 

Lappee JK aloitti jälkimmäisen jakson todella terävästi. Pelikellon näyttessä 50' minuuttia oli Samuli Kalliomaa jälleen vastaanottamassa läpiajoa maalillaan. Tälläkin kertaa PeKa-vahti pysäytti laukauksen, mutta paluupallolle hän ei enää voinut mitään. Sähäkkä Lauri Kykkänen oli ensimmäisenä paikalla Kalliomaan torjunnan jälkeen ja viimeisteli takakulmaan kavennuksen. Vieraat saivat maalista selvästi lisää energiaa ja loivat painetta karhulalaisille. Isäntien elämä helpottui kymmenisen minuuttia lappeenrantalaisten kavennuksen jälkeen. Toista kertaa edustuksen mukana pelannut Robert Tommola viimeisteli hienon seinäsyöttökuvion päätteeksi isäntien illan viidennen. Tommola on nyt tehnyt kaksi maalia yhtä monessa pelissä edustusjoukkueessa. Maali per peli -tahti on siedettävä sisääntulo. Loppuaika oli enemmän tai vähemmän pelailua ja pisteet jäivät ansaitusti Karhulaan.

PeKalla on kautta 2015 jäljellä enää kolme kamppailua. Seuraava on ensi lauantaina 12.9 Joutsenossa Kultsu FC/2:sta vastaan.

 

KuP - PeKa 1-4 (0-0)

 

PeKan maalit: Markus Jääskeläinen x3, Robert Tommola

 

PeKa - SavU 2-4 (1-3)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kevätkierroksella joukkueet jakoivat pisteet Rantakylän kentällä pelatussa kamppailussa. Tänään sarjakakkonen SavU metsästi sarjan piikkipaikkaa, oltuaan kaksi pistettä PEPOa jäljessä ennen Karhulassa pelattua koitosta. Päivän ensimmäisestä osumasta vastasi kotijoukkue noin 20 minuuttia aloitusvihellyksen jälkeen. PeKa oli hieman onnekas saatuaan sivuvaparin hyökkäysalueella tilanteesta, joka olisi hyvinkin voinut jäädä viheltämättä. PeKa ei kuitenkaan armoa tuntenut, vaan Juho Raivelan tarkka keskitys päätyi Atte Kallströmmille, joka jatkoi pallon maaliin. SavU ei kauaa tappioasemassa viihtynyt, vaan tasoitti viitisen minuuttia PeKan maalin jälkeen. Maalinedustalle pelattu kulmapotku jäi pyörimään pikkuboksin rajamaille, missä terävimpänä oli SavU-kippari Vili-Petteri Häkkinen ja tasoitti puntit. Viiden minuutin syklit jatkuivat maalinteossa ja puolen tunnin kohdalla SavU siirtyi jo johtoon. Vuodesta toiseen Kolmosessa maaleja paukuttava Mikko Mutka siirsi rutiinilla lampaan karsinaan. 

Ensimmäisen jakson loppuminuutit olivat sangen tapahtumarikkaat. Ensin PeKan Juho Nykänen taklasi rajusti Antti Kajakoskea ja olisi hyvinkin voinut katsella joulukorttia kyseisestä tilanteesta. Nykänen selvisi kuitenkin keltaisella, mutta Kajakoski joutui nilkuttamaan vaihtoon. Lisäajan kolmannella minuutilla pallo pelattiin karhulalaisten puolustuslinjan selustaan. Mikko Mutka oli röyhkeällä pelipäällä ja kamppaili väkisin pallon itselleen ja laukoi sen vielä maaliin sinetöiden 1-3 taukolukemat.

 

Toinen puoliaika

 

Ensimmäisellä puoliajalla heikosti koko joukkueena puolustanut PeKa lähti kuromaan kiinni kahden maalin takamatkaa. Kaivattu kavennus tuli 65' minuutin kohdalla. Samu Tura puski Ferdi Balkiranin lähettämän keskityksen maaliin. Tässä vaiheessa PeKa oli saamassa henkeä päälle ja SavU jäämässä puolustuskannalle. Savilahtelaiset jatkoivat kuitenkin ilkeänä vierasjoukkueena. Tällä kertaa neljä minuuttia kavennuksen jälkeen vieraat palauttivat itsensä kahden maalin karkumatkalle. Man of the match Mikko Mutka teki esityön ja keskitti kolmen vastustajan keskeltä pelivälineen maalille. Taka-alueella päivystänyt Eemil Tuukkanen viimeisteli varmasti lähietäisyydeltä. PeKa ei enää lähemmäksi päässyt ja tehokasta futista esittänyt SavU lähti kotimatkalle 2-4 voitto takataskussaan ja jatkaa seuraavalle kierrokselle sarjajohtajana.

 

 

HaPK - PeKa 0-7 (0-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa siirtyi johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla, kun Atte Kallström syötti Aaro Alilan läpi. Aivan paitsion rajamailta läpiajoon juossut Alila ohitti matalalla laukauksella HaPK-vahti Ville Särkän. Johtoon siirryttyään Peli-Karhujen pelaaminen oli todella nihkeää. Helpot syöttövirheet ja pallonmenetykset omalla kenttäpuoliskolla antoivat HaPKille tilaisuuden pitää pelin painopiste karhulalaisten kenttäpäädyssä. Haminalaisten parhaat tilanteet syntyivät erikoistilanteista, joihin mahtui muun muassa näyttävä saksipotkuyritys. Keskinkertaista jalkapalloviihdettä tarjonnut ensimmäinen nelivitonen ei tarjonnut kuin yhden ainoan maalin ja tauolle siirryttiin PeKan niukassa johdossa.

 

Toinen puoliaika

 

Toisella jaksolla tapahtumia riitti. Haminalaisten taivas alkoi synketä heti alkuminuuteilla. Ensin Totti Tuutti näki punaista kaadettuaan pekalaisen selvässä maalintekopaikassa alimpana miehenä ja HaPK jäi alivoimalle. Muutama minuutti ulosajon jälkeen Alexey Gulo yritti puskea palloa taaksepäin omalle maalivahdille, mutta harmikseen Ville Särkkä oli tullut vastaan ja pallo leijaili hänen ylitseen maaliin. Pari minuuttia tästä ja Atte Kallström lisäsi vieraiden johtoa juoksemalla maalinedustalla pomppineen pallon maaliin. 

Illan toisen maalinsa Kallström teki minuutilla 63'. Ehkä kamppailun hienoimman maalin iski Juho Nykänen minuutilla 65'. Matala laukaus vastapalloon noin kahdestakymmenestä metristä viuhui maaliin kuin tykinkuula. PeKa osui viiden minuutin sisään kolmesti, kun Atte Kallström täydensi hattutemppunsa pelikellon näytteässä lukemaa 68'. Vielä noin vartti ennen loppua PeKa sai rangaistuspotkun, jonka Juho Nykänen ampui varmasti maaliin.

Kamppailun loppuminuuteilla HaPKilla oli paikka kaunistella numeroita rangaistuspotkusta, mutta vieraiden maalilla hyvän ottelun pelannut Samuli Kalliomaa torjui upeasti Pavel Chilyaevin yrityksen. Täten toisella puoliajalla vahvasti pelannut PeKa matkasi tietöiden läpi Karhulaan mukanaan kolme sarjapistettä ja parantunut maaliero.

 

 

Purha - PeKa 1-2 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kevätkierroksella Purha kävi Karhulassa ryöstämässä kolme sarjapistettä voitettuaan lukemin 3-2. Siinä kamppailussa PeKa pelasi kohtalaisen heikosti ja kauden toiseen kohtaamiseen karhulalaiset lähtivät revanssi-mielialalla.

 

Alkusekavuuden jälkeen PeKa otti kenttätapahtumat tiukkaan hallintaansa. Ensimmäisen kolmevarttisen aikana karhulalaisilla oli lukuisia maalintekomahdollisuuksia, mutta Purha-pömpeli tuntui suorastaan noidutulta ja täysosumat jäivät syntymättä. Ajoittain Peli-Karhujen pelaaminen virtasi erittäin sujuvasti ja sitä oli viihdyttävää katsella. Purhan parhaat paikat syntyivät lähinnä vastaiskuista, mutta vieraiden puolustus selvitti tilanteet ilman suuria vaikeuksia.

 

Toinen puoliaika

 

Toisen jakson alku oli tapahtumarikas. Ensimmäisellä minuutilla Atte Kallström vapautti Ferdi Balkiranin puolittaiseen läpiajoon, mutta Purhan puolustajat saivat häirittyä Balkirania siinä määrin, että laukaus epäonnistui ja lipui maalin ohi. Heti tämän jälkeen oli maali lähellä toisessa päädyssä. Jussi-Pekka Rämä irtautui PeKan puolustuslinjasta ja pääsi testaamaan Markus Kankaan torjuntavirettä. Kangas piti torjunnallaan lukemat pyöreinä. Illan ensimmäinen maali syntyi tunnin kohdalla. Juho Raivelan matala keskitys tavoitti takaviistosta Aaro Alilan, joka sijoitti pallon tyylikkäästi maaliin.

Johto-osuma tuntui suorastaan kuolemansuudelmalta Peli-Karhuille. Purha siirtyi kolmen miehen puolustuslinjaan ja nosti hieman ryhmitystään. PeKalle alkoi tulla pakottamattomia syöttövirheitä ja Purha pääsi paremmin otteluun mukaan. Vaikka vieraiden ote hieman kirposi, niin isännät eivät kuitenkaan päässeet supervaarallisille paikoille. Lopun alkua oli ilmassa, kun lisäajan toisella minuutilla PeKa tuplasi johtonsa. Pitkän kuljetuksen jälkeen Samu Tura iski pallon verkkoon puolustajan jalan kautta. Osuma merkittiin Turalle, joka maalasi edellisen kerran kauden avausottelussa huhtikuussa ja nyt heti perään elokuun puolivälissä. Toivottavasti apinat tippuivat hänen harteiltaan.

Kun kamppailu tuntui ratkenneelta, Inkeroisten ylpeys kuittasi heti seuraavasta hyökkäyksestä. Niko Harjula jatkoi takaviistokeskityksen tyylikkäästi takakulmaan. Kavennuksen jälkeen lisäaikaa pelattiin vielä muutama minuutti ja PeKa oli täysin paniikissa. Tasoitusta ei kuitenkaan purhalaiset saaneet aikaan ja pekalaiset matkasivat kotiin mukanaan kolme sarjapistettä.

 

PeKa - Edustus IPS 0-0

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Sarjataulukon kutosen ja kahdeksikon välinen taktiikkatappelu päättyi ratkaisemattomaan. IPS puolusti läpi kamppailun todella tiiviisti. Kärkimiehet vetäytyivät puolenkentän tuntumaan tehden puolustusmuodostelmasta todella kompaktin. PeKan puolustajat haroivat hiuksiaan pyörittäessään palloa omalla kenttäpuoliskolla puolelta toiselle. Keskikentällä oli niin ahdasta, että valitettavan usein jouduttiin pelaamaan pitkällä avauksella suoraan hyökkäykseen. Imatralaisten topparit poimivat pääpalloja ja karhulalaiset takoivat päätä seinään.

Muutamaan otteeseen PeKa pelasi näyttäviä yhden ja kahden kosketuksen syöttökombinaatioita, mutta tulostaululla pysyi samat pyöreät lukemat. IPS:n vaarallisimmat tilanteet tulivat pääsääntöisesti vasemmalta laidalta Jani Jokelan kautta, lopputulos sama kuin PeKalla: maaliverkot jäivät kiristymättä.

 

Toinen puoliaika

 

Noin kymmenen minuuttia oli ehtinyt kulua toisesta jaksosta, kun IPS sai ehkä kamppailun vaarallisimman tilanteensa. Jani Jokela murtautui vasemmalta laidalta PeKan rangaistusalueen sisään ja syötti takaviistoon. Kotijoukkueen kannalta uhkaava tilanne päättyi kuitenkin huojentavasti, sillä imatralaisista ei kukaan päässyt jatkamaan matalaa keskitystä kohti maalia. 

Jälkimmäisellä nelivitosella PeKalla oli vaikeuksia päästä kunnollisiin maalipaikkoihin. Murtautuminen oli tänään poikkeuksellisen hankalaa. IPS ansaitsee kehut hyvin organisoidusta puolustuspelaamisestaan ja on varmasti tyytyväisempi tasapelipisteestä kuin isäntäjoukkue.

 

 

PeKa - PEPO 2-4 (1-2)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kuin salama kirkkaalta taivaalta. Noin 28 sekuntia oli kulunut, kun Peli-Karhut siirtyi johtoon. Hyvän ottelun pelannut Joni Ruuskanen pudotti keskialueella pallon Atte Kallströmille, joka syötti lyhyen kuljetuksen jälkeen pallon takaisin Ruuskaselle puolustuslinjan taakse. Tilanteen käynnistäjä hoiti homman loppuun asti laukomalla maanuoliaisen ohi PEPOn maalivahdin läpiajon päätteeksi. Salamamaali tiesi sitä, että PeKalla oli enää 89 minuuttia kestettävänä.

Ensimmäinen puoliaika oli karhulalaisilta kohtalaisen hyvä, mutta tehokkuusindeksi hyökkäyspäässä ei ollut mairitteleva. Paikkoja olisi ollut kasvattaa johtoa, mutta sen sijaan maalinteosta vastasi vierasjoukkue. Lappeenrantalaiset rokottivat murhaavasti karhulalaisten virheistä. Sarjajohtajan elkein vieraat eivät hätkähtäneet jäädessään takaa-ajajaksi, vaan luottivat omaan tekemiseensä. Luottamus palkittiin kahdella täysosumalla ja tauolle kävelivät tyytyväinen PEPO ja pettynyt PeKa.

 

Toinen puoliaika

 

Läpi ottelun terävin piikki pekalaisten lihassa oli hattutempun iskenyt PEPOn kärkimies Manneh Abdoulie. Vahva ja nopea kärkimies oli näiden ominaisuuksien lisäksi myös hyvä suojaamaan palloa ja kosketuskin oli kohtalaisen pehmeä. Välillä hän tuntui tekevän mitä halusi. Illan toisen maalinsa Abdoulie iski parikymmentä minuuttia ennen loppua ja peli näytti selvältä. PEPO ei passivoitunut vaan piti prässitasonsa kohtalaisen korkeana, estäen Peli-Karhujen vapaan pelinrakentelun. Pieni toivonkipinä syttyi kotijoukkueen leirissä reilu viisi minuuttia ennen päätösvihellystä: Ferdi Balkiran viimeisteli taidolla ja tahdolla boksin sisältä. Manneh Abdoulie ei kuitenkaan halunnut lähteä kotimatkalle paljain päin, vaan hän sinetöi loppunumerot ja täydensi hattutemppunsa varsinaisen peliajan viimeisinä hetkinä.

Tällä kaudella tiiviisti puolustanut PeKa oli PEPOa vastaan yllättävän haavoittuvainen. Toisaalta tasokas vastustaja osasi hyödyntää paikkansa, mutta pakottamattomia henkilökohtaisia virheitä sattui myös harvinaisen paljon. PEPO jatkaa pelaamisen merkeissä jo lauantaina 1.8 kotonaan FC Peltirumpua vastaan. PeKan seuraava ottelu on reilun viikon päästä perjantaina 7.8 kotona Edustus IPS:aa vastaan.

 

 

Edustus STPS - PeKa 1-0 (1-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa lähti kamppailuun haastavista lähtökohdista, kun muutama avainpelaaja puuttui kokoonpanosta ja vaihtopenkillä oli kokonaista kaksi pelaajaa. Lisäksi avauskokoonpanossa oli kolme vuonna 1999-syntynyttä pelaajaa, jotka tosin suoriutuivat tehtävistään vähintään kelvollisesti.

 

STPS hallitsi ottelun alkua ja piti pelivälinettä hallussaan selvästi vieraita enemmän. PeKan puolustusmuoto pysyi kuitenkin tiiviinä ja isännät joutuivat tyytymään pallonsiirtelyyn enimmäkseen keskialueella. Vaikka kotijoukkue ei loistavilla maalipaikoilla herkutellut, niin vielä vähemmän vaarallisia hyökkäyksiä oli PeKalla, Ferdi Balkiran jäi kärjessä auttamattoman yksinäiseksi. Ottelun ainoa maali syntyi viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Vieraat yrittivät pelata palloa hyökkäysalueelta alaspäin, mutta syöttö jäi liian hiljaiseksi. Irtopalloon syöksyi molemmista joukkueista yksi pelaaja ja ensimmäisenä paikalle ehti STPS -pelaaja, joka ohitti liukutaklaavan karhulalaisen ja säntäsi kaksi vastaan yksi –hyökkäykseen. Syöttö vapaaksi jääneelle Tomi Leivolle, joka ohitti PeKan Markus Kankaan matalalla laukauksella.

 

 

Toinen puoliaika 

 

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin, pallonhallinta kuitenkin tasoittui hivenen ja PeKakin pääsi ajoittain etenemään keskikentältä kuljettaen kohti isäntien puolustuslinjaa. Suuressa hädässä ei STPS kuitenkaan missään vaiheessa ollut. Itse asiassa 2-0 maali oli lähempänä kuin 1-1 tasoitus, mutta Markus Kangas ei suostunut antautumaan toista kertaa.

 

Kevätkierroksen ottelu Karhulassa päättyi savonlinnalaisten 2-4 voittoon ja siinä kamppailussa kentällä ei ollut kuin yksi joukkue. Tuohon kamppailuun peilaten Peli-Karhut oli huomattavasti paremmin pelissä mukana, mutta se ei kauheasti lämmitä, kun sarjapisteitä jäi kotiin vietäväksi pyöreä nolla.

 

MiKi - PeKa 0-2 (0-2)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kotijoukkue lähti kamppailuun kolme pistettä Peli-Karhuja edellä ja kotikenttäedun höystämänä lievänä ennakkosuosikkina. Ensimmäisellä jaksolla joukkueista vahvempi oli kuitenkin vierailija PeKa. Ottelu ei kauaa ennättänyt vanheta, kun Juho Nykänen jatkoi siitä mihin oli keskiviikkona Peltirumpua vastaan (teki kaksi maalia) jäänyt: ex-liigajyrä pääsi jatkamaan Markus Jääskeläisen antaman tarkan kulmapotkun päällään MiKi-maalin takanurkkaan. Alku hyvin, kaikki hyvin. Johto-osuman jälkeen monet olettivat MiKin sisuuntuvan ja alkaen vyöryttää hyökkäyksiään kohti karhulalaisten kenttäpäätyä, mutta toisin kävi. PeKa pelasi ajoittain erittäin hyvin ja kontrolloi ottelun tempoa. Mikkeliläisten hyökkäykset olivat tavattoman suoraviivaisia: pitkää palloa PeKa-päätyyn ja toiveet perään. Suurimmat sydämentykytykset aiheutuivat Kissojen pitkistä sivurajaheitoista, joita Markus Brusila linkosi kuin katapultti.

Vierasjoukkue tuplasi johtonsa loistavalla vastahyökkäyksellä. MiKi oli nostanut pelaajiaan PeKan rangaistusalueen sisään kuten kulmapotkuissa tavataan tehdä. Vieraat pääsivät onnistuneen purkupallon jälkeen hyökkäämään vauhdilla kohti vastustajan maalia. Atte Kallström syötti Markus Jääskeläisen laidalta läpi ja kuljetuksen jälkeen Jääskeläinen keskitti maalille, missä Ferdi Balkiran oli paikalla ja laukoi PeKan 0-2 johtoon. Ensimmäinen nelivitonen oli karhulalaisilta ajoittain todella mallikasta jalkapalloa ja tauolle mentiinkin vieraiden ansaitussa johdossa.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso ei hienouksia tarjonnut. MiKi tuli pukuhuoneesta selvästi aggressiivisempana kuin ensimmäisellä puoliajalla. PeKan pelaamisen rytmiä rikkoi lukuisat erikoistilanteet jotka saivat ottelutapahtumien etenemisen kovin katkonaiseksi. Vieraat lähinnä suojelivat johtoaan ja joutuivat pelaamaan vastaanottavana osapuolena. Pitkät sivurajaheitot olivat edelleen alituinen riesa, mutta maaliin asti ei nahkakuula tietään löytänyt. Todellinen tuhannen taalan kavennuspaikka avautui MiKin Sami Kontulaiselle reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Läpiajoon päässeen kärkimiehen viimeistely-yritys jäi tällä kertaa voimattomaksi ja kuparinen jäi kotijoukkueen osalta rikkomatta. 

MiKi ei selvästikään ollut tänään parhaimmillaan, mutta PeKan ensimmäisen puoliajan esitys oli karhulalaisten kannalta ilahduttava. Tästä alkaa pienimuotoinen kesätauko ja PeKan seuraava ottelu on kahden viikon kuluttua sunnuntaina 19.7 Savonlinnassa STPS:n vieraana.

 

PeKa - FC Peltirumpu 2-1 (1-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kamppailusta oli lupa odottaa tasaista: joukkueet majailivat jaetulla viidennellä sijalla sarjataulukossa. Tiukka ottelusta tulikin, johtoasema vaihtui ja kynsiä pureskeltiin loppuun asti. Alkuminuutit etenivät vieraiden komennossa. Kouvolalaisten aggressiivinen prässipelaaminen sai karhulalaisten pelinrakentelun takkuamaan. Tämän lisäksi Peltirumpu voitti keskikentän kakkospallot suurella prosentilla ja määräsi täten ottelun tahdin. Illan ensimmäinen maali nähtiin kun ottelua oli pelattu noin Cooperin testin verran. FC Peltirumpu pelasi pallon vasempaan laitaan, josta lähetettiin nopeasti laadukas keskitys PeKan maalille. Ensimmäisen pallossa oli Miikka Äijö, joka puski hallitusti pelivälineen etuyläkulmaan.

Tämän jälkeen PeKa alkoi prässätä tiukemmin ja pääsikin hiljalleen paremmin otteluun mukaan. Puolittaisia maalipaikkoja oli jokunen, vaarallisimmat tilanteet tulivat keskityksistä, joita ei kuitenkaan onnistuttu jatkamaan maalia kohti. Kymmenen minuuttia ennen taukoa Peltirummulla oli loistava mahdollisuus tuplata johtonsa. Joona Raatikainen pääsi yrittämään lähietäisyyltä, mutta viimeistely-yrityksen pysäytti PeKa-vahti Markus Kangas. Juuri ennen taukoa PeKa onnistui tasoituksessa. Tilanne oli sangen kiistanalainen, johtuen maaliviivateknologian puuttumisesta. Ottelun päätuomari käänsi katseensa avustavan suuntaan nähdessään Juho Nykäsen survomassa nahkakuulaa maaliin Peltirummun maaliviivan välittömässä läheisyydessä. Avustavan näkemyksen mukaan pallo ylitti maaliviivan ja pekalaiset tyytyivät tuomioon. Kouvolalaisten näkemys oli poikkeava, mutta tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

 

Toinen puoliaika

 

Toisen jakson ensimmäisen vartin aikana nähtiin muutamaan otteeseen harvinaisen sekavaa flipperipalloa keskikentällä. Kamppailu oli tasaista ja molemmilla joukkueilla pelaamisen taso ailahteli suuresti: muutaman minuutin painostusjakson jälkeen saatettiin hallinta menettää harhasyöttökombinaatiolla. Reilu vartti ennen loppua oli vierailla mahdollisuus siirtyä uudestaan johtoon. Vaihdosta sisään tullut Jani Sippula pääsi puolittain läpi, mutta erinomaisesti pelannut PeKa-kippari Riku Pikkarainen puolusti tilanteen loistavasti ja piti lukemat muuttumattomina. Heti perään toisessa päädyssä Ferdi Balkiranille avautui maalipaikka, mutta puolustuksen vaimentama laukaus pysähtyi Mikko Mäntysen sormiin.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua nähtiin ottelun ratkaissut tilanne. Peli-Karhujen Markus Jääskeläinen kaadettiin rangaistusalueen sisäpuolella ja pallo vietiin pilkulle. Jälleen vahvan ottelun pelannut Juho Nykänen tuplasi illan maalimääränsä laukomalla pallon tyylikkäästi yläkulmaan. Viimeinen kymppi oli PeKalta totutusti enemmän ja vähemmän paniikkia, mutta takaiskuilta vältyttiin. Täten tärkeät kolme sarjapistettä jäivät Karhulaan.

Palautusmisaika on PeKan osalta harvinaisen lyhyt: kevätkierroksen päättävä kamppailu Mikkelin Kissoja vastaan pelataan jo perjantai-iltana. Voitto tietäisi Kissojen ja Karhujen päätyvän kevätkierroksen jälkeen tasapisteisiin, mikkeliläisten voitto venyttäisi joukkueiden eron kuuteen pisteeseen. 

 

PeKa - Kultsu FC/2 0-0

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Molemmat osapuolet lähtivät keskiviikkoillan kamppailuun allaan puhtaat voitot (Kultsu - HaPK 2-0, Lappee JK - PeKa 0-5). Molemmat puolustukset pysyivät tilkittyinä, mutta hyökkäyspelin osalta ruuti oli kastunut kummallakin joukkueella. Avausjakso ja oikeastaan koko ottelu oli enemmän tai vähemmän PeKan hallintaa, mutta hyökkäyskolmanneksella asiat eivät loksahdelleet kohdilleen. Aktiivisin karhulalaisista hyökkäyssuuntaan oli keskikentältä taustanousuja tehnyt Juho Nykänen, joka ampui kahdesti niukasti maalin yli ensimmäisen jakson aikana. Kolmannella yrittämällä Nykäsen laukaus kilpistyi Kultsu-puolustajaan. Kotiyleisö oli vahvasti sitä mieltä, että veto blokattiin kädellä, mutta ottelun erotuomarin vastaus pilkkukyselyihin oli yksitavuinen ja yksiselitteinen ja peli jatkui.

 

Toinen puoliaika

 

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet iskeä peliväline maalipuiden sisälle, kuitenkaan siinä onnistumatta. Vieraiden paras tilaisuus aukesi Ville Homaselle, jonka laukauksen viidestätoista metristä torjui kotijoukkueen Markus Kangas. Isäntien Ferdi Balkiran pääsi sen sijaan puskemaan lähietäisyydeltä vain todetakseen Miko Pappisen torjuntavireen olleen nollapelin arvoinen. 

Vielä lisäajan viidennellä minuutilla PeKa oli niitata voitto-osuman, mutta Juho Nykäsen kengänkoko osoittautui liian pieneksi: kovasta kurotuksesta huolimatta hän ei yltänyt jatkamaan Juho Raivelan antamaa sivuvaparia Kultsun maaliin ja nollat pysyivät tulostaululla alusta loppuun. Tasapeliin tyytyväisempi oli Kultsu, PeKalle tasuri maistui tappiolta. 

 

Lappee JK - PeKa 0-5 (0-2)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Peli-Karhut pelasi tähän asti kauden parhaan ottelunsa vieraissa Lappee JK:ta vastaan. Palloa pystyttiin kierrättämään ja pelaamaan hyökkääjille, jotka pudottelivat palloja keskikenttämiehille, jotka pääsivät etenemään kasvot kohti vastustajan maalia. Ensimmäisen jakson hahmo oli Joni Ruuskanen, joka merkautti itsensä maalintekijätilastoihin kahdesti. Ensimmäinen osuma syntyi rangaistuspotkusta, toinen boksin sisältä Jani Liskin tarjoamasta syötöstä. 

 

Toinen puoliaika

 

Toinen nelivitonen noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin: PeKa hallitsi kenttätapahtumia. Karhulalaisten kolmannen osuman iski Jani Liski, joka pääsi akrobaattisella suorituksella viimeistelemään lähietäisyydeltä. Tämän jälkeen maalintekovastuu vierähti vaihtopelaajien harteille. Pariton kolmonen vaihtui tulostaululla parilliseksi neloseksi, kun b-juniori Oskari Kekkonen pääsi nostamaan pelivälineen maaliin. Viidennestä maalista vastasi PeKa-kasvatti Sami Raanti, joka pelasi pitkästä aikaa virallisessa jalkapallo-ottelussa. Ykkösdivarikokemuksella varustettu kärkimies hakee vielä pelituntumaa, mutta tällä hetkellä hän kiitää maali per peli -vauhdissa.

Lappee JK:lla oli tässä taistossa kaksi maalintekopaikkaa, mutta kuparinen jäi heidän osaltaan rikkomatta. Lappeenrantalaiset eivät olleet tässä kamppailussa parhaimmillaan, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että PeKa oli tänään erittäin hyvä. Pisteet vierasjoukkueen matkaan täysin ansaitusti.

 

 

PeKa - KuP 1-0 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Vain kahden minuutin pelaamisen jälkeen vieraat olivat siirtyä johtoon. Keskialueen seinäpelin jälkeen KuPin toppari Antti Pulkkinen pääsi testaamaan PeKan maalivahdin torjuntavirettä ja Markus Kangas estikin viimeistely-yrityksen jalallaan. Kakkospallo tippui vieraiden hyökkääjälle, mutta hänen laukaksensa kilpistyi PeKa-puolustukseen, mutta todella läheltä piti. Ensimmäinen vartti oli tasaista pelaamista, mutta hiljalleen hallinta alkoi siirtyä kotijoukkueelle. Hyökkäyskolmanneksella PeKa ei ollut parhaimmillaan. Viimeiset syötöt jättivät usein toivomisen varaa. Vasemmalla laidalla pelasi ensimmäistä otteluaan PeKassa Joni Ruuskanen, joka esiintyikin varsin pirteästi, ottaen huomioon niukan pelituntuman. Karhulalaisten ehkä vaarallisin tilanne avausjaksolla syntyi juuri Ruuskasen keskityksen ja laukauksen välimuodosta. Matala pallo tuli vitosen viivalle Atte Kallströmin jalkoihin, mutta lyhyt reaktioaika vei ohjauksesta osoitteen. Tauolle kiikarit tulostaululla.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen puoliaika noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinen. PeKa oli lievästi niskan päällä, mutta KuP puolusti tiiviisti ja pysyi hyvin kyydissä mukana. Ainoa täysosuma syntyi reilun tunnin pelaamisen jälkeen. PeKa iski kulmapotkun jälkitilanteesta: Joni Ruuskanen keskitti laidasta ja erikoistilanteen jäljiltä hyökkäysalueelle jäänyt toppari Aaro Säämänen puski hallitusti taka-alueelta nahkakuulan maaliin. Osuma ei vapauttanut kotijoukkuetta, pikemminkin päinvastoin. Ratkaisut muuttuivat hermostuneiksi ja palloa tyydyttiin pelaamaan isona KuPin puolustusalueelle. Vaikka rentous puuttui, tärkein pysyi: nolla omassa päädyssä. Puolustuslinja onnistui tänään kokonaisuudessaan mainiosti ja keskikentän pohjalla raatanut Jani Liski pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä.

PeKa pelaa seuraavaksi jo keskiviikkona 24.6, kun se matkustaa Lappeenrantaan Lappee JK:n vieraaksi.  

 

 

SavU - PeKa 1-1 (0-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKan lähtökohdat otteluun eivät olleet kovin lupaavat: kolme avauksen miestä pois kokoonpanosta ja viimeiset kolme vierailua SavUa vastaan olivat tuottaneet yhteensä nolla pistettä. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä PeKa pelasi kohtalaisen tasapainoisen avauspuoliajan. Puolustettaessa välit pysyivät tiiviinä ja kotijoukkue joutui siirtelemään palloa omassa puolustuslinjassaan kaukana Peli-Karhujen maalilta. Muutamaa keskitystilannetta lukuun ottamatta Markus Kangas selvisi maalillaan melko helpolla. Kun Peli-Karhutkaan ei päässyt myllyttämään toiseen päätyyn, voidaan avausjakson todeta olleen kohtalaiset tasainen. Ainoa erotus joukkueiden välillä oli kymmenisen minuuttia ennen taukoa syntynyt ottelun ensimmäinen maali, joka oli karhulalaisten b-juniori Elmeri Oksasen käsialaan. Tarkka sijoitus kuudentoista-alueen rajamailta upposi vastustamattomasti SavU-maalin takayläkulmaan.

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso oli niukkaa SavUn hallintaa. Vahvana kotijoukkueena tunnettu ryhmä nosti prässitasoaan ja esti PeKan pelinrakentelun alakerran kautta. PeKa pysyi kuitenkin kyydissä suhteellisen hyvin mukana, mutta joutui antautumaan vajaan tunnin kohdalla. Liukkaan laitalinkin Jarmo Oravan keskitys ajatui taka-alueella päivystäneelle Mikko Mutkalle, joka viimeisteli todella tyylikkäästi sisäsyrjällään takanurkkaan. Hetki tämän jälkeen oli SavU siirtyä johtoon kulmapotkusta, mutta vieraiden veräjänvartija Markus Kangas pelasti maaliviivalta. PeKan paras paikka jälkimmäisellä jaksolla oli kulmapotkuhässäkkä, jossa Atte Kallström oli päästä sutimaan palloa lähietäisyydeltä kohti maalia, mutta isäntien puolustaja ennätti estämään Kallströmmin aikeet. Vaikka isännät olivat vahvempia toisella puoliajalla, niin ei tasatulos huutava vääryys ollut. Lopputulos siis sopuisa 1-1.

 

PeKa - Purha 2-3 (1-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Kauden kolmanteen kotiotteluun PeKa sai vieraakseen sarjanousija Inkeroisten Purhan, joka on aloittanut kautensa kohtalaisen mallikkaasti. Vierailijat saivat otteluun surkean alun, kun PeKan Atte Kallström laukoi kotijoukkueen johtoon jo seitsemän peliminuutin jälkeen. PeKan salama-alku paljastui silmänlumeeksi, sillä ensimmäisellä jaksolla tahtipuikkoa heiluttivat sinipaidat Inkeroisista. Peli-Karhut olivat alati askeleen jäljessä ja kakkospallot jäivät järjestäen vieraiden haltuun. Purhan pallonhallinta konkretisoitui tasoitusosumaksi puolen tunnin kohdalla, kun Henri Seppä pääsi siirtämään keskityksen maaliin noin kymmenen metrin päässä PeKa-maalista. Tasoitusmaali oli ansaittu ja PeKan heikosta jaksosta kertoo se, että se oli joukkueista tyytyväisempi siirryttäessä tauon viettoon tasatilanteessa. 

 

Toinen puoliaika

 

Toisen nelivitosen alku oli kotijoukkueen. Paras paikka osui Ferdi Balkiranille, joka pääsi ohjaamaan maalinedustalta Miro Sundholmin keskityksestä kohti maalia, mutta Petri Lappalainen esitti komean torjunnan. PeKan vahvan rynnistyksen jälkeen oli vanhan fraasin aika osoittaa pitävänsä paikkansa: jos et tee paikoista itse, niin vastustaja rokottaa välittömästi. Pelikellossa 54 minuuttia ja Purha sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Paavo Kujalan napakka laukaus upposi PeKa-maalin alakulmaan. Tämä täysosuma käänsi momentumia vieraiden suuntaan, mutta karhulalaiset tulivat vielä tasoihin. Ferdi Balkiran tuikkasi tasoituksen lähietäisyydeltä sivuvaparin jälkitilanteesta. Onni osoittautui kuitenkin lyhytaikaiseksi. Kaksi minuuttia tasoituksesta ja Purha kuittasi toisessa päädyssä. Pitkän sivurajaheiton jälkeen peliväline ajautui Niko Harjulalle, joka iski taululle lukemat 2-3. Lopussa PeKa haki kuumeisesti tasoitusta, mutta vieraat kestivät loppuun asti ja kuittasivat kolme sarjapistettä.

 

Edustus IPS - PeKa 0-1 (0-1)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Imatran vierailu alkoi PeKan kannalta katastrofaalisesti. Kotijoukkue sai pallon vieraiden maaliin vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen erikoistilanteesta. Karhulalaiset huokaisivat kuitenkin helpotuksesta nähtyään avustavan erotuomarin lipun nousseen paitsion merkiksi. Selvittyään alkushokista PeKa pääsi heti hyvin otteluun mukaan. IPS:n alhainen prässitaso mahdollisti Karhujen pelinrakentelun alakerrassa, mutta isäntien tiivis puolustuspaketti ei päästänyt vieraita mellastamaan vaarallisilla maalintekoalueilla.

Ottelun ainoa hyväksytty maali ei tullutkaan rakennetun hyökkäyksen päätteeksi, vaan kotijoukkueen virheen seurauksena. Maalivahti Saku Hanski epäonnistui avauksessaan epätasaisella nurmikolla, ja säähavaintopallo päätyi Ferdi Balkiranille kuudentoistarajan tuntumaan. Balkiran harhautti yhden puolustajan ja hänen laukauksensa oli painumassa maaliin, mutta IPS-pakki sai pelastettua maaliviivalta. Purkupallo jäi kuitenkin lyhyeksi ja Atte Kallström pääsi laukomaan pelivälineen maaliin. Paras kavennusyritys syntyi PeKan puolustusalueen kommunikaatiokatkoksen jälkeen. Nollapelin pelannut Markus Kangas ei ollut samalla aaltopituudella vahvasti oikeana pakkina pelanneen Po Lawin kanssa ja nahkakuula päätyi kahdeksaantoista metriin Jukka Mönkäreelle. Mönkäreen laukaus vaikeasta asennosta oli todella lähellä osua raamien sisään, mutta pallo kimposi ulkoristikosta yli päätyrajan. Luoti väistetty, tuumivat pekalaiset.

 

Toinen puoliaika

 

Toisella puoliajalla PeKa sai pidettyä kenttätapahtumat suhteellisen hyvin kontrollissa ja isännät pysyivät poissa tuhannen taalan tasoituspaikoilta. Imatralaisten kunniaksi on todettava, että he eivät suostuneet pitkä päätyyn ja kaikki perään -taktiikkaan, vaan pyrkivät maltillisesti liikuttamaan pelivälinettä ja nimenomaan pelaamaan. Tämä on oikea tie, mikäli nuoria pelaajia halutaan kehittää. 

Kamppailun ensimmäinen ja viimeinen osuma oli kuitenkin jo merkitty pöytäkirjaan ja PeKa sai lähteä kotimatkalle kolmen tärkeän sarjapisteen kanssa.

 

 

PeKa - HaPK 1-0 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Arviolta kolmesataa silmäparia oli saapunut todistamaan Karhulan keskuskentällä kauden ensimmäistä Karhula-Hamina -derbyä. Ilta-auringon valaistessa näyttämöä olivat olosuhteet Kolmosdivarifutikselle mitä mainioimmat. Itse kentällä kohtasivat kautensa päinvastaisesti aloittaneet ryhmät: HaPKilla alla kaksi voittoa ja PeKalla kaksi tappiota.

Ottelu alkoi kohtalaisen hermostuneesti ja pysyi hermostuneena oikeastaan läpi ottelun. Pienikokoinen kenttä ei ainakaan parantanut joukkueiden mahdollisuuksia rakentaa peliänsä lyhyin syötöin. Maalipaikoilla ei herkuteltu ja ensimmäisellä puoliajalla maalia kohti suuntautuneiden laukausten määrä oli yhteenlaskettuna nolla (erittäin epävirallinen kirjanpito). Lähimpänä maaliverkon venytystä oli ex-PeKa nyky-HaPK Juska Glan, joka kiersi jo puolittain PeKan maalivahdin Markus Kankaan, mutta ei saanut kunnollista laukausta vaikeasta asennosta. Ensimmäisen puoliajan loppuvihellyksen ujeltaessa molemmat joukkueet olivat kiinni yhdessä sarjapisteessä.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso ei tuonut suuria muutoksia kenttätapahtumiin ja joukkueiden voimasuhteisiin. Ottelun ainoa osuma nähtiin kun jälkimmäistä nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia. PeKan oikea pakki Juho Raivela keskitti nousunsa päätteksi pallon boksiin, josta Ferdi Balkiran iski lähietäisyydeltä pallon ohi voimattoman Ville Särkän. Osuma oli komea. Johtomaalin jälkeen pallonhallinta oli enimmäkseen HaPKilla, mutta suurta hätää ei PeKalla ollut. Vaarallisenoloisia maalinedushässäköitä saivat vieraat kehitettyä muutaman, mutta kotijoukkueen onneksi niistä selvittin kuivin jaloin. 

PeKalta onnistujiksi on laskettava maalintekijä Ferdi Balkiran ja nollapelin pelannut Markus Kangas. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kuitenkin Juho Nykänen, joka operoi keskikentällä erittäin väkevästi ja oli Peli-Karhujen taistelutahdon ilmentymä.

 

PEPO - PeKa 1-0 (0-0)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

PeKa lähti hakemaan hyvitystä avauskierroksen tappiolleen tiivistämällä puolustuspeliään. Heti alkuminuuteista asti karhulalaisten pelaaminen oli selvästi parempaa kuin kotiottelussa Savonlinnaa vastaan. Jo viidennellä minuutilla PeKa sai loistavan maalintekopaikan. Ferdi Balkiranin pieni jatko vapautti Samu Turan vetopaikkaan noin neljästätoista metristä, mutta vieraiden harmiksi kotijoukkueen maalivahti Otso Knuuttila otti "ison" torjunnan ja kamppailu pysyi maalittomana. 

Ensimmäisen puoliajan edetessä PEPO pääsi hallitsemaan palloa, mutta PeKa ei missään vaiheessa ollut suuressa hädässä. Ainoastaan huolimattomuus ja pakottamattomat virheet olivat Peli-Karhujen riesana. Lappeenrantalaiset käyttivät laitoja vahvasti hyväkseen ja heidän parhaat paikkansa tulivat keskityspalloista, mutta keskitysten laadussa oli viilattavaa ja laukauksetkin suuntautuivat pääasiassa ohi PeKa-maalin. Tauolle siis kiikarit taululla.

 

Toinen puoliaika

 

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinenkin: tasaista kamppailua ilman tuhannen taalan paikkoja suuntaan tai toiseen. Kaikille oli selvää, että ensimmäisen maalin merkitys kasvaa suureksi, mikäli sellaista edes nähdään. Ja nähtiinhän se, kotijoukkueen riemuksi Peli-Karhujen päätyyn. Isäntien Tomi Karttunen luikerteli laidasta läpi ja lähetti matalan keskityksen, joka näytti jo menevän kaikkien läpi, mutta taka-alueella päivystänyt Peetu Juntunen oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa päästen siirtämään sisäsyrjällä pallon verkkoon.

Peli-Karhujen kannalta hiekkaa oli tiimalasissa aivan riittävästi tasoituksen tekemiseen, mutta PEPO piti pintansa. Kotijoukkueen kippari Niko Pyyhtiä poimi kaikki mahdolliset ja mahdottomat pääpallot ja johti puolustuslinjaa isännän ottein. Missään vaiheessa PeKa ei saanut painostettua PEPOa paniikkimoodiin: tasoitus jäi tekemättä ja pisteet jäivät Lappeenrantaan lukemin 1-0 (0-0).

 

 

 

PeKa - Edustus STPS 2-4 (0-3)

 

Ensimmäinen puoliaika

 

Pitkään odotettu kauden ensimmäinen peli ei jättänyt hymyjä kotijoukkueen pelaajien kasvoille. Pitkän matkan Karhulaan taittanut STPS ei niellyt kilometrejä turhaan, vaan poistui kotimatkalle täyden pistepotin kanssa. Vieraat olivat alusta asti isäntiä terävämpiä ja veivät kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla nimiinsä. Ensimmäisen reilun vartin aikana linnalaiset kurittivat kotijoukkuetta kahdesti. Ensiksi Veikkausliigassakin pelannut Zakaria Abahassine törkkäsi etutolpalta matalan keskityksen maaliin. Toisen maalin iski Tommi Ekmark, joka pääsi pitkän rajaheiton jäljiltä siirtämään vieraat kahden maalin karkumatkalle. 

Peli-Karhuilla oli läpi avausjakson suuria vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa. Liian usein topparit joutuivat pelaamaan korkeita palloja kärkeen Samu Turalle, joka jäi aivan liian yksin hyökkäyspäässä ja lähestulkoon jokainen kakkospallo jäi keltamustien pelaajille. Kun reilu viisi minuuttia ennen taukovihellystä vieraiden Abahassine onnistui tekemään illan toisen maalinsa, ei PeKa lähtenyt tauolle huonoista, vaan surkeista asetelmista.

 

Toinen puoliaika

 

Toiselle jaksolle PeKa sai hieman rivejään kuntoon ja pystyi haastamaan savonlinnalaisia aivan eri tavalla kuin ensimmäisellä nelivitosella. Ei voi kuitenkaan sanoa, että kavennus olisi roikkunut ilmassa, vaan kenttätapahtumat olivat kohtalaisen hyvin STPS:n komennossa. Vartti ennen loppua vieraat lopettivat viimeisetkin spekulaatiot ottelun voittajasta. Savonlinnalaiset repivät toistamiseen kotijoukkueen puolustuksen kappaleiksi yksinkertaisella rajaheittokuviolla ja Arvi Nieminen pääsi laittamaan vitosen viivalta hatun naulaan. Loppuminuutit toivat kuitenkin hieman balsamia karhulalaisten haavoihin. Aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä Samu Tura hankki rangaistuspotkun ja mies itse kävi toimittamassa yksitoistametrisen maaliin. Juuri ennen loppuvihellystä Aaro Säämänen puski kulmapotkusta loppulukemiksi 2-4.

Sarja-avauksesta jäi PeKalle kolme kehityskohdetta: puolustus, keskikenttä ja hyökkäys. Näitä osa-alueita lähdetään parantamaan lauantaina 2.5 PEPOn vieraana Lappeenrannassa.

 

 

Kausiennakko 2015

 

PeKa hyökkää kauteen 2015 vähimmäistavoitteenaan parantaa viime kauden seitsemättä sijaa. Viime kaudella Peli-Karhut hätyytteli kakkospaikkaa vielä muutama kierros ennen sarjan päätöstä, mutta viileät syksyiset olosuhteet kangistivat karhulalaiset alempaan keskikastiin. Koska PeKa haluaa välttää kuluneita sanontoja, todetaan vielä seuraava: jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja seuraava ottelu on aina tärkein ottelu.

Tammikuussa todenteolla alkanut valmistautuminen sesonkiin 2015 on sujunut kohtalaisen onnistuneesti. PeKa-laivaa kohti aurinkoisia satamia ohjaa totutusti Ari "Aku" Laitinen, jonka suonissa virtaa punavalkoinen PeKa-veri. Joukkueen runko on pysynyt melko hyvin kasassa. Muutamia uusiakin kasvoja on saapunut vahvuuteen. Kotkalaisen jalkapallokasvatuksen saanut Simo Luoma tuo vahvuutta ja taitoa hyökkäykseen. Puolustusta vahvistaa Tampereelta Kotkaan opiskelemaan muuttanut Jani Liski, joka on esittänyt harjoituskaudella väkeviä otteita. Takalinjoille on mahdollisesti tulossa vielä kovaluinen Erkka Länsimies, joka pelasi viime kaudella Ykköstä KTP:ssä. Hänen pelikuntonsa on toistaiseksi vielä arvoitus polvivaivojen takia. Lisäksi PeKa saa erittäin mieluisan "uuden" vahvituksen, kun viime kauden loukkaantumisen takia missannut maalivahti Markus Kangas palaa joukkueeseen.

Odotetut sarjapelit alkavat Peli-Karhujen osalta sunnuntaina 26. huhtikuuta. Karhulan keskuskentälle saapuu kova avausvastustaja, Savonlinnan Työväen Palloseura. Molemmat joukkueet himoitsevat voittoa ja sarjapisteistä nähtäneen kiivas taisto. Ottelu alkaa klo 18:00.

 

 

Preseason 2015

 

 

25.1.2015 PeKa - Purha                   5-1 (2-1)              Ruonalan halli        

 

08.2.2015 Sudet - PeKa                   2-1 (0-0)              Sami Hyypiä Areena

 

15.2.2015 PeKa - FC Peltirumpu      2-3 (2-1)               Ruonalan halli

 

21.2.2015 Kultsu FC - PeKa             3-4 (2-3)               Aviasport areena

 

15.3.2015 KJP A - PeKa                   0-1 (0-1)               Lehtomäki

 

16.3.2015 FC Peltirumpu - PeKa      1-2 (0-1)               Lehtomäki

 

28.3.2015 Nömme Kalju II - PeKa    1-0 (0-0)              Tallinna (EST)

 

10.4.2015 Purha - PeKa                   3-1 (1-1)               Myllykoski

 

11.4.2015 MiKi - PeKa                      1-3 (1-1)               Urpola, Mikkeli

 

 

 

 

Seuraava ottelu:

 

Seuraava kotiottelu: